რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შოკოლადის ჩიზქეიქი ალუბლით

გასაოცარად გემრიელი ჩიზქეიქის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ და დატკბით თქვენი შედევრით!
გასაოცარად გემრიელი ჩიზქეიქის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ და დატკბით თქვენი შედევრით!

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
250   გრამი შოკოლადის ორცხობილა
125   გრამი გამდნარი კარაქი
500   გრამი დარბილებული კრემ–ყველი
34   ჭიქა შაქარი
2   ცალი კვერცხი
2   ს/კ კაკაოს ფხვნილი
300   გრამი არაჟანი
300   გრამი ალუბალი
ალუბალი და შაქრის პუდრა მოსათავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 5.5 სმ სიღრმის და 24 სმ დიამეტრის საცხობ ლანგარს. კარგად დააბლენდერეთ ორცხობილები. დაუმატეთ კარაქი და კარგად შერევამდე თქვიფეთ. მიღებული მასა წინასწარ გამზადებულ ლანგარზე გადაიტანეთ, დააფარეთ და შედგით მაცივარში 30 წუთით.

2

ელექტრო მიქსერით თქვიფეთ კრემ–ყველი და შაქარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. სათითაოდ დაუმატეთ კვერცხი და კარგად შეათქვიფეთ. დაუმატეთ კაკაო და არაჟანი და თქვიფეთ კარგად შერევამდე. შეურიეთ უკურკო და შუაზე გაჭრილი ალუბალი. გადაანაწილეთ ლანგარში მოთავსებულ მასაზე.

3

აცხვეთ 35–40 წუთით შუაგულის გამყარებამდე. გამორთეთ ღუმელი, კარი ცოტათი გამოაღეთ და ღუმელშივე 3 საათით გააცივეთ. შედგით მაცივარში მთელი ღამით. ზემოდან დააწყვეთ მთლიანი ალუბლები, მოაყარეთ შაქრის პუდრა და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ ეს მარტივი მარწყვის ჩიზქეიქები, ატარეთ თან პიკნიკზე და დაატკბეთ თქვენი დასვენება.
მოამზადეთ ეს მარტივი მარწყვის ჩიზქეიქები, ატარეთ თან პიკნიკზე და დაატკბეთ თქვენი დასვენება.
ავტორი:
გიზიარებთ დიდებული დესერტის რეცეპტს, რომელიც ძალიან ბევრი ადამიანის საყვარელი ჩიზქეიქია მსოფლიოში.
გიზიარებთ დიდებული დესერტის რეცეპტს, რომელიც ძალიან ბევრი ადამიანის საყვარელი ჩიზქეიქია მსოფლიოში.
ავტორი:
არ გადადოთ ამ ზღაპრული ჩიზქეიქის მომზადება. უგემრიელესი და უმშვენიერესი დესერტი :)
არ გადადოთ ამ ზღაპრული ჩიზქეიქის მომზადება. უგემრიელესი და უმშვენიერესი დესერტი :)
ავტორი:
ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და გემრიელი დესერტი, რომელიც ერთხელ მაინც უნდა მოამზადოთ ცხოვრებაში.
ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და გემრიელი დესერტი, რომელიც ერთხელ მაინც უნდა მოამზადოთ ცხოვრებაში.
ავტორი: