რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჩიზქეიქი

ამ მსუბუქი ნამცხვრის მომზადებით დიდად ასიამოვნებთ ოჯახის ყველა წევრსა თუ სტუმარს.
ამ მსუბუქი ნამცხვრის მომზადებით დიდად ასიამოვნებთ ოჯახის ყველა წევრსა თუ სტუმარს.

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა ოთახის ტემპერატურის კარაქი
225   გრამი მდნარი ნაღების ყველი
1 12   ჭიქა შაქარი
5   ცალი ოთახის ტემპერატურის კვერცხი
2   ჭიქა ნაღები
1 12   ჭიქა სიმინდის ფქვილი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175°-მდე (350F); მრგვალ ყალიბს(22-23სმ) მოაცხეთ ცხიმი და მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი.

2

მიქსერის გამოყენებით ერთმანეთს შეურიეთ კარაქი, ნაღების ყველი(კრემ-ყველი/მასკარპონე) და შაქარი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. სათითაოდ ჩაუმატეთ კვერცხები და თან ნელა ურიეთ(ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე). ბოლოს ჩაუმატეთ და კარგად შეურიეთ ნაღები, სიმინდის ფქვილი და ვანილის ექსტრაქტი.

3

ჩიზქეიქის მასა ჩაასხით ფორმაში და ყალიბის ძირს მოაცვით ალუმინის ფოლგა გარედან(იხ.ფოტო). დიდი დიამეტრის ქვაბში/ტაფაში ჩააფინეთ სამზარეულოს ნესტიანი პირსახოცი და განათავსეთ მასზე ჩიზქეიქიანი ყალიბი. ქვაბში/ტაფაში ჩაასხით იმდენი მდუღარე წყალი, რომ მასში მოთავსებულ ჩიზქეიქის ყალიბს ნახევრამდე მიწვდეს გარედან. დადგით ქვაბი/ტაფა ღუმელის საცხობ დაფაზე ან მის გარეშე შედგით ღუმელში და აცხვეთ მანამ, სანამ ჩიზქეიქის ცენტრიც არ გამყარდება(დაახლოებით 1 საათი). შემდეგ გააცივეთ ოთახის ტემპერატურაზე, რასაც ასევე 1 საათი დაჭირდება, და ბოლოს კარგად გააცივეთ მაცივარში თავის ფორმიანად.

4

შენიშვნა: ამ უგემრიელესი ჩიზეიქის გამოსაცხობად სასურველია გამოვიყენოთ ისეთი ყალიბი, რომელსაც გვერდები ეხსნება, ანუ რომლის ძირისა და წრის ფორმის განცალკევებაც შესაძლებელია. ასევე დაგვჭირდება დიდი ზომის ქვაბი ან ტაფა, რომელშიც ეს ყალიბი ჩაეტევა.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ ეს მარტივი მარწყვის ჩიზქეიქები, ატარეთ თან პიკნიკზე და დაატკბეთ თქვენი დასვენება.
მოამზადეთ ეს მარტივი მარწყვის ჩიზქეიქები, ატარეთ თან პიკნიკზე და დაატკბეთ თქვენი დასვენება.
ავტორი:
არ გადადოთ ამ ზღაპრული ჩიზქეიქის მომზადება. უგემრიელესი და უმშვენიერესი დესერტი :)
არ გადადოთ ამ ზღაპრული ჩიზქეიქის მომზადება. უგემრიელესი და უმშვენიერესი დესერტი :)
ავტორი:
გასაოცარად გემრიელი ჩიზქეიქის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ და დატკბით თქვენი შედევრით!
გასაოცარად გემრიელი ჩიზქეიქის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ და დატკბით თქვენი შედევრით!
ავტორი:
ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და გემრიელი დესერტი, რომელიც ერთხელ მაინც უნდა მოამზადოთ ცხოვრებაში.
ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და გემრიელი დესერტი, რომელიც ერთხელ მაინც უნდა მოამზადოთ ცხოვრებაში.
ავტორი: