რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მარწყვის რულეტი ნაღების კრემით

იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ რულეტი და მიანიჭეთ საყვარელ ადამიანებს სიამოვნება!
იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ რულეტი და მიანიჭეთ საყვარელ ადამიანებს სიამოვნება!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი კვერცხი
4   ს/კ შაქარი
1   შეკვრა ვანილი
4   ს/კ ფქვილი
4   ს/კ მცენარეული ზეთი
12   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
მწიკვი მარილი
350   მგ. მაღალცხიმიანი ნაღები
50   გრამი თეთრი შოკოლადი
1   ს/კ შაქრის პუდრა
1   შეკვრა ნაღების შემასქელებელი
300   გრამი ახალი მარწყვი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კრემისათვის დაჭერით შოკოლადი და ჩაყარეთ ქვაბში 150 მგ ნაღებთან ერთად, გაალღვეთ ნელ ცეცხლზე. დროდადრო ამოურიეთ და გადადგით გასაგრილებლად. ათქვიფეთ 200 მგ. ნაღები(არანაკლებ 30%) შაქრის პუდრასთან და ნაღების შემასქელებელთან ერთად, თანდათანობით შეურიეთ გაგრილებული თეთრი შოკოლადის მასა. მიღებული კრემი შედგით მაცივარში 30 წუთით.

2

ცომისათვის ათქვიფეთ ცილა, თანდათანობით შეურიეთ 2ს/კ შაქარი და მწიკვი მარილი. ათქვიფეთ კვერცხის გული დანარჩენ შაქართან და ვანილთან ერთად. დაუმატეთ ზეთი ისე, რომ არ შეანელოთ თქვეფა. ფაქიზად შეურიეთ ერთმანეთს კვერცხის გულისა და ცილის მასები, თანდათანობით დაუმატეთ გამაფხვიერებელ შერეული ფქვილი.

3

36х28 სმ ზომის გამოსაცხობ ლანგარზე გადააფარეთ პერგამენტი და წაუსვით მცენარეული ზეთი. ფრთხილად გადაიტანეთ მიღებული ცომი. გამოაცვხეთ ბისკვიტი 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფრად არ შეიფერება. გამომცხვარ ფენას გადააფარეთ სამზარეულოს ტილო, სწრაფად გადმოაბრუნეთ და მოაცილეთ პერგამენტი. ფრთხილად დაახვიეთ ჯერ კიდევ ცხელი ფენა ტილოსთან ერთად და გააჩერეთ გასაცივებლად.

4

დაჭერით მარწყვი მცირე ნაჭრებად. რამოდენიმე ცალი კი მოიტოვეთ მოსართავად.

5

გაასწორეთ გაგრილებული რულეტი, წაუსვით კრემი, ცოტაოდენი კრემი მოიტოვეთ ზემოდან გადასასმელად. თანაბრად გადაანაწილეთ კრემზე მარწყვი. დაახვიეთ რულეტი და კიდეები შემოუსწორეთ დანით.

6

მზა რულეტს ზემოდან გადაუსვით მორჩენილი კრემი და მორთეთ მარწყვითა და შოკოლადის ფანტელებით. გააცივეთ მაცივარში და შემდეგ მიიტანეთ სუფრასთან.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ დარიჩინის რულეტები და თავადაც გაგაოცებთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება!
იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ დარიჩინის რულეტები და თავადაც გაგაოცებთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება!
ავტორი:
სრულიან ახალი გემო – ტრადიციულ რულეტს დამატებული გოგრა და მოხალული ნიგოზი.
სრულიან ახალი გემო – ტრადიციულ რულეტს დამატებული გოგრა და მოხალული ნიგოზი.
ავტორი:
ეს არის გარგარის რულეტი ახალი გარგარითა და შავი შოკოლადის ფანტელით :)
ეს არის გარგარის რულეტი ახალი გარგარითა და შავი შოკოლადის ფანტელით :)
ავტორი:
გემრიელი დესერტი, რომლის მომზადებასაც მარტივად შეძლებთ მხოლოდ ერთ საათში.
გემრიელი დესერტი, რომლის მომზადებასაც მარტივად შეძლებთ მხოლოდ ერთ საათში.
ავტორი: