რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

დარიჩინის რულეტები

იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ დარიჩინის რულეტები და თავადაც გაგაოცებთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება!
იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ დარიჩინის რულეტები და თავადაც გაგაოცებთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
34   ჭიქა რძე
55   გრამი მარგარინი
3 14   ჭიქა ფქვილი
7   გრამი საფუარი
14   ჭიქა შაქარი
12   ჩ/კ მარილი
14   ჭიქა წყალი
1   ცალი კვერცხი
1   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
1   ს/კ დაფქული დარიჩინი
12   ჭიქა მარგარინი
12   ჭიქა ქიშმიში(სურვილისამებრ)
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პატარა ქვაბში ჩაასხით რძე და შეათბეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ ბუშტუკებს არ გაიკეთებს. ჩაუმატეთ მარგარინი ან კარაქი(ოთახის ტემპერატურის) და ურიეთ, სანამ არ გადნება. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცალეთ, რომ შეგრილდეს.

2

ამასობაში კი დიდი ზომის თასში ერთმანეთს კარგად შეურიეთ(გამოიყენეთ ხის კოვზი) 2 მთელი 1/4 ჭიქა ფქვილი, შაქარი, მარილი და მშრალი საფუარი. შემდეგ ჩაუმატეთ წყალი, კვერცხი, ნელთბილი რძის მასა და მოურიეთ. ჩაუმატეთ დარჩენილი ფქვილის ნახევარი, კარგად მოურიეთ; ჩაუმატეთ მეორე ნახევარი და კვლავ მოურიეთ. როგორც კი ცომი შეიკვრება, გადაიტანეთ ის ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და ზილეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. ბოლოს მოათავსეთ ცომი ჯამში, გადააფარეთ ნესტიანი ტილო და დაასვენეთ 10 წუთით.

3

ამასობაში კი მცირე ზომის თასში კარგად გათქვიფეთ ყავისფერი შაქარი დარიჩინთან და დარბილებულ მარგარინთან/კარაქთან ერთად. თუ გამოსაცხობად მაფინების ფორმას იყენებთ, მაშინ ის დროა მაფინების 12-ჭიქიან ფორმას ცხიმი მოაცხოთ.

4

გააბრტყელეთ ცომი 22×30სმ. ზომის ოთხკუთხედად და თანაბრად გადაანაწილეთ მასზე დარიჩინის მასა. სურვილისამებრ მოაფრქვიეთ ქიშმიშიც, ნიგოზიც. გადაახვიეთ რულეტი და თითით დააწექით ცომის კიდეებს, რომ მიეკრას. მჭრელი დანის გამოყენებით დაჭერით თანაბარი ზომის 12 ნაჭრად. ჰორიზონტალურად მოათავსეთ ისინი მაფინების ჭიქებში ან თუ საცხობ ლანარზე აცხობთ, მაშინ მჭიდროდ დაალაგეთ ერთმანეთთან. გადააფარეთ ნესტიანი ტილო და გააჩერეთ დაახლოებით 30 წუთით, სანამ მოცულობით არ გაორმაგდება. გააცხელეთ ღუმელი 190C გრადუსზე.

5

დადეთ ფორმა საცხობ ლანგარზე(ასე ღუმელს დაიცავთ ნაწვეთებისგან) და აცხვეთ რულეტები 20 წუთის განმავლობაში, სანამ არ შეყავისფერდება. ამოიღეთ ფორმიდან და გემრიელად მიირთვით სანამ გაცივდება!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სრულიან ახალი გემო – ტრადიციულ რულეტს დამატებული გოგრა და მოხალული ნიგოზი.
სრულიან ახალი გემო – ტრადიციულ რულეტს დამატებული გოგრა და მოხალული ნიგოზი.
ავტორი:
ეს არის გარგარის რულეტი ახალი გარგარითა და შავი შოკოლადის ფანტელით :)
ეს არის გარგარის რულეტი ახალი გარგარითა და შავი შოკოლადის ფანტელით :)
ავტორი:
იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ რულეტი და მიანიჭეთ საყვარელ ადამიანებს სიამოვნება!
იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ რულეტი და მიანიჭეთ საყვარელ ადამიანებს სიამოვნება!
ავტორი:
გემრიელი დესერტი, რომლის მომზადებასაც მარტივად შეძლებთ მხოლოდ ერთ საათში.
გემრიელი დესერტი, რომლის მომზადებასაც მარტივად შეძლებთ მხოლოდ ერთ საათში.
ავტორი: