ქათამი და სოკო გემრიელი სოუსით
ამ რეცეპტით მომზადებული ქათმის კერძი მთელი ოჯახის საყვარელი სადილი გახდება.
დიდ ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და თხად დაჭრილი ქათმის ფილეები საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე წვით – თითოეულ მხარეს 3–5 წუთით გადაბრაწვამდე. გადმოდგით გაზქურიდან და თეფშზე გადაიტანეთ. ამავე ტაფაზე დაყარეთ დაჭრილი სოკო და რამდენიმე წუთით, დარბილებამდე თუშეთ. გადმოდგით გაზქურიდან და თეფშზე გადაიტანეთ.
სოუსის გასაკეთებლად: ამავე ტაფაზე გაადნეთ კარაქი. დაუმატეთ დაკეპილი ნიორი და თუშეთ დარბილებამდე. შეურიეთ ფქვილი და ურიეთ რომ შესქელდეს. შეურიეთ ქათმის ბულიონი, ნაღები, გახეხილი პარმეზანი, ნივრის ფხვნილი, პილპილი და მარილი. დაუმატეთ დაჭრილი ისპანახი და დაბალ ტემპერატურაზე შესქელებამდე ადუღეთ. მიღებულ სოუსს ქათამი და სოკო დაუმატეთ და გემრიელად მიირთვით.