რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათამი და სოკო გემრიელი სოუსით

ამ რეცეპტით მომზადებული ქათმის კერძი მთელი ოჯახის საყვარელი სადილი გახდება.
ამ რეცეპტით მომზადებული ქათმის კერძი მთელი ოჯახის საყვარელი სადილი გახდება.

0:25:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი თხლად დაჭრილი ქათმის ფილე
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
230   გრამი დაჭრილი სოკო
14   ჭიქა კარაქი
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
1   ს/კ ფქვილი
12   ჭიქა ქათმის ბულიონი
1   ჭიქა სქელი ნაღები
12   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
12   ჩ/კ ნივრის ფხვნილი
14   ჩ/კ პილპილი
12   ჩ/კ მარილი
1   ჭიქა დაჭრილი ისპანახი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდ ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და თხად დაჭრილი ქათმის ფილეები საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე წვით – თითოეულ მხარეს 3–5 წუთით გადაბრაწვამდე. გადმოდგით გაზქურიდან და თეფშზე გადაიტანეთ. ამავე ტაფაზე დაყარეთ დაჭრილი სოკო და რამდენიმე წუთით, დარბილებამდე თუშეთ. გადმოდგით გაზქურიდან და თეფშზე გადაიტანეთ.

2

სოუსის გასაკეთებლად: ამავე ტაფაზე გაადნეთ კარაქი. დაუმატეთ დაკეპილი ნიორი და თუშეთ დარბილებამდე. შეურიეთ ფქვილი და ურიეთ რომ შესქელდეს. შეურიეთ ქათმის ბულიონი, ნაღები, გახეხილი პარმეზანი, ნივრის ფხვნილი, პილპილი და მარილი. დაუმატეთ დაჭრილი ისპანახი და დაბალ ტემპერატურაზე შესქელებამდე ადუღეთ. მიღებულ სოუსს ქათამი და სოკო დაუმატეთ და გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სახლის პირობებში მომზადებული ქათმის ვრაპი მარტივი და ნოყიერი სადილია თქვენთვის და თქვენი ოჯახის წევრებისთვს.
სახლის პირობებში მომზადებული ქათმის ვრაპი მარტივი და ნოყიერი სადილია თქვენთვის და თქვენი ოჯახის წევრებისთვს.
ავტორი:
გემრიელი, კარამელიანი ქათმის ბარკლები, რომელიც განსაკუთრებით უყვართ ბავშვებს.
გემრიელი, კარამელიანი ქათმის ბარკლები, რომელიც განსაკუთრებით უყვართ ბავშვებს.
ავტორი:
ინგრედიენტთა ეს კომბინაცია განსაკუთრებით გემრიელს ხდის ქათამს.
ინგრედიენტთა ეს კომბინაცია განსაკუთრებით გემრიელს ხდის ქათამს.
ავტორი: