რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გამომცხვარი ქათამი ნივრითა და პარმეზანით

სწრაფი და მარტივი რეცეპტი ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
სწრაფი და მარტივი რეცეპტი ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.

0:45:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   კბილი დაკეპილი ნიორი
1   ჭიქა ორცხობილას საფანელი
23   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
1   ჩ/კ გამხმარი რეჰანის ფოთლები
14   ჩ/კ დაფქული შავი პილპილი
6   ცალი ქათმის ფილე (შუაზე გაჭრილი)
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 22X33 სმ ზომის საცხობ ლანგარს.

2

თასში აურიეთ ზეითუნის ზეთი და დაკეპილი ნიორი.

3

სხვა თასში აურიეთ ორცხობილას საფანელი, გახეხილი პარმეზანი, რეჰანი და პილპილი. თითოეული შუაზე გაჭრილი ფილე ჯერ ზეითუნის ზეთის ნაზავში, ხოლო შემდეგ პარმეზანის ნაზავში ამოავლეთ. ამოვლებული ფილეები წინასწარ გამზადებულ საცხობ ლანგარზე მოათავსეთ და მოაყარეთ დარჩენილი პარმეზანისა და საფანელის ნაზავი.

4

აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 30 წუთით, ან ქათმის კარგად გამოცხობამდე. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
ცივი ყავა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
წვნიანი და არომატული მაჭკატები. თუ ქათმისაგან მარტივი კერძების მომზადება გიყვართ, მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა.
წვნიანი და არომატული მაჭკატები. თუ ქათმისაგან მარტივი კერძების მომზადება გიყვართ, მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა.
ავტორი:
ეს მარტივი რეცეპტი ზედმეტი ინგრედიენტის გარეშე სრულყოფილი ქათმის კერძის მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ეს მარტივი რეცეპტი ზედმეტი ინგრედიენტის გარეშე სრულყოფილი ქათმის კერძის მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ავტორი: