რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათამი კატროფილის ბლინში

ეს არის ძალიან ადვილად მოსამზადებელი გემრიელი კერძი, რომელიც ნებისმიერ სუფრას დაამშვენებს.
ეს არის ძალიან ადვილად მოსამზადებელი გემრიელი კერძი, რომელიც ნებისმიერ სუფრას დაამშვენებს.

0:00:00
3 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი ქათმის მკერდი, დიდი ნაჭრები
6   ცალი საშუალო კარტოფილი
1   ცალი კვერცხი
2   ს/კ ფქვილი
100   გრამი მაგარი გახეხილი ყველი
1   კონა ოხრახუში
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მცენარეული ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით მწვანილი და შეურიეთ გახეხილ ყველს.

2

ქათმის მკერდი დაჭერით თხელ ნაჭრებად. დააყარეთ მარილი, წიწაკა და შეწვით მშრალ, გახურებულ ტაფაზე, 2-3 წუთით თორივე მხრიდან. თუ თქვენს ტაფას შესაბამისი ზედაპირი არ გააჩნია, მოასხით ცოტაოდენი მცენარეული ზეთი.

3

კარტოფილი გაფრცქვენით, გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, კარგად გაწურეთ და დაუმატეთ კვერცხი, ფქვილი, მარილი და აურიეთ.

4

გახურებულ ტაფას დაასხით იმდენი მცენარეული ზეთი, რომ ძირი დაუფაროს, გაანაწილეთ ზედ გახეხილი კარტოფილი და კარგად დატკეპნეთ. კარტოფილის ბლინი უნდა მიიღოთ.

5

როდესაც ბლინი ერთი მხრიდან მზად იქნება (იწვება 2-3 წთ), გადმოაბრუნეთ და მასზე ერთ მხარეს დაალაგეთ ქათმის ნაჭრები. ასევე დააყარეთ გახეხილი ყველი, მწვანილი და 2-3 წთ-ის შემდეგ, როდესაც ბლინის მეორე მხარეც შეიწვება და ყველი დნობას დაიწყებს, ბლინის თავისუფალი მხარე გადმოააფარეთ ხორცს და ასე გადაკეცილი ბლინი თითო წუთით ორივე მხრიდან შებრაწეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ეს ის რეცეპტია მთელ ოჯახს ადვილად რომ შეაყვარებს თავს :)
ეს ის რეცეპტია მთელ ოჯახს ადვილად რომ შეაყვარებს თავს :)
ავტორი:
სახლის პირობებში მომზადებული ქათმის ვრაპი მარტივი და ნოყიერი სადილია თქვენთვის და თქვენი ოჯახის წევრებისთვს.
სახლის პირობებში მომზადებული ქათმის ვრაპი მარტივი და ნოყიერი სადილია თქვენთვის და თქვენი ოჯახის წევრებისთვს.
ავტორი:
ქათმისა და წიწიბურას არაჩვეულებრივი კომბინაცია გემრიელი სადილის მოსამზადებლად :)
ქათმისა და წიწიბურას არაჩვეულებრივი კომბინაცია გემრიელი სადილის მოსამზადებლად :)
ავტორი: