რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გრილზე შემწვარი ორაგული

თუკი თევზის მოყვარული ბრძანდებით, შემწვარი ორაგულის რეცეპტი არ უნდა გამოგრჩეთ.
თუკი თევზის მოყვარული ბრძანდებით, შემწვარი ორაგულის რეცეპტი არ უნდა გამოგრჩეთ.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

სოიოს სოუსი და შაქრის მარინადი ლიმონითა და ნივრით შემწვარ ორაგულს განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს. 

რეცეპტის ინგრედიენტები
700   გრამი ორაგულის ფილე
ლიმონის ცედრისა და პილპილის ნაზავი
ნივრის ფხვნილი, გემოვნებით
მარილი, გემოვნებით
13   ჭიქა სოიოს სოუსი
13   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
13   ჭიქა წყალი
14   ჭიქა მცენარეული ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

შეანელეთ ორაგული ფილე ცედრა–პილპილის ნარევით, ნივრის ფხვნილითა და მარილით.

2

პატარა თასში აურიეთ სოიოს სოუსი, ყავისფერი შაქარი, წყალი და მცენარეული ზეთი, ურიეთ შაქრის კარგად გახსნამდე. მოათავსეთ თევზი შესაკვრელთავიანი ცელოფნის პაკეტში სოიოს სოუსის ნარევთან ერთად, დაკეტეთ თავი და შეანჯღრიეთ, რომ ხორცი სოუსით მთლიანად დაიფაროს, შემდეგ შედგით მაცივარში სულ მცირე 2 საათით.

3

წინასწარ გააცხელეთ გრილი საშუალო ტემპერატურაზე. წაუსვით ცოტაოდენი ცხიმი გრილის ცხაურს. მოათავსეთ ორაგული წინასწარ გაცხელებულ გრილზე და მოაშორეთ მარინადი. წვით ორაგულის თითოეული მხარე 6–დან 8 წუთამდე, ან სანამ ხორცი ჩანგლით ადვილად არ დაქუცმაცდება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი კერძის მოსამზადებლად. ვისაც თევზეული და ორაგული გიყვართ არ გამოტოვოთ ეს რეცეპტი :)
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი კერძის მოსამზადებლად. ვისაც თევზეული და ორაგული გიყვართ არ გამოტოვოთ ეს რეცეპტი :)
ავტორი:
მოამზადეთ ორაგული მარტივად მხოლოდ საბაზისო ინგრედიენტების გამოყენებით.
მოამზადეთ ორაგული მარტივად მხოლოდ საბაზისო ინგრედიენტების გამოყენებით.
ავტორი:
ორაგული პომიდვრითა და პარმეზანით – მადისაღმძვრელი სადილი :)
ორაგული პომიდვრითა და პარმეზანით – მადისაღმძვრელი სადილი :)
ავტორი:
ეს არის შემწვარი თევზისა და კარტოფილ ფრის კლასიკური ინგლისური რეცეპტი.
ეს არის შემწვარი თევზისა და კარტოფილ ფრის კლასიკური ინგლისური რეცეპტი.
ავტორი: