გრანოლა
სასარგებლო და უგემრიელესი გრანოლას ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული რეცეპტი.
გააცხელეთ ღუმელი 175 C გრადუსზე. 22×33 სმ ზომის საცხობ ლანგარს ცხიმი მოაცხეთ.
დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ შვრია, შაქარი, ხორბალი, დარიჩინი, ფქვილი, ქიშმიში და მარილი. ცენტრში ჩააღრმავეთ და ჩაასხით თაფლი, გათქვეფილი კვერცხი, ზეთი და ვანილის ექსტრაქტი. ეს ყველაფერი ერთმანეთს ხელით შეურიეთ. თუ ხელები ზეთიანი გექნებათ, მოზელვისას მასა ნაკლებად აგეკრობათ. ბოლოს, გადაიტანეთ საცხობ ლანარზე და დააბრტყელეთ.
აცხვეთ 30-35 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს. დატოვეთ 5 წუთით, რომ გაგრილდეს, შემდეგ დაჭერით და მიირთვით, სანამ თბილია. უკვე გაცივებულის დაჭრა ცოტა გაგიჭირდებათ.