რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გოგრის ორცხობილები კრემით

გოგრის უგემრიელესი ორცხობილები ჰაეროვანი კრემით.
გოგრის უგემრიელესი ორცხობილები ჰაეროვანი კრემით.

0:40:00
18 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
1   ჭიქა მცენარეული ზეთი
1 12   ჭიქა გოგრის პიურე
2   ცალი კვერცხი
3   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1   ჩ/კ საცხობი სოდა
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1 12   ს/კ დაფქული დარიჩინი
12   ს/კ დაფქული კოჭა
12   ს/კ დაფქული მიხაკი
1   ცალი კვერცხის ცილა
2   ს/კ რძე
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ჭიქა შაქრის პუდრა
34   ჭიქა მარგარინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175 C-ზე. საცხობ ლანგარს მოუსვით ცხიმი.

2

თასში აურიეთ ზეთი და ყავისფერი შაქარი. დაუმატეთ გოგრის პიურე, კვერცხები და კარგად ათქვიფეთ. დაუმატეთ ფქვილი, მარილი, გამაფხვიერებელი, საცხობი სოდა, 1 ჩ/კ ვანილი, დარიჩინი, კოჭა, მიხაკი და კარგად აურიეთ.

3

ცომი სავსე ჩაის კოვზებით წინასწარ გამზადებულ საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ. აცხვეთ 175 C-ზე 10–12 წუთით. კრემის წასმამდე ორცხობილები გააცივეთ.

4

კრემის გასაკეთებლად: ათქვიფეთ კვერცხის ცილა და დაუმატეთ რძე, 1 ჩ/კ ვანილი და 1 ჭიქა შაქრის პუდრა. კარგათ ათქვიფეთ, შემდეგ დაუმატეთ მარგარინი და დარენილი შაქრის პუდრა. თქვიფეთ ფაფუკი მასის მიღებამდე.

5

წაუსვით კრემი გაგრილებულ ორცხობილებს და შეატყუპეთ ორი ცალი ორცხობილა. გემრიელად მიირთვით :)

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მსუბუქი, ხრაშუნა ორცხობილები კეფირით მხოლოდ 30 წუთში.
მსუბუქი, ხრაშუნა ორცხობილები კეფირით მხოლოდ 30 წუთში.
ავტორი:
თუ ოჯახში პატარა გყავთ, არ გაგიკვირდეთ, რომ ერთხელ გასინჯვის შემდეგ ყოველდღე მოგთხოვთ ამ პეჩენიას :)
თუ ოჯახში პატარა გყავთ, არ გაგიკვირდეთ, რომ ერთხელ გასინჯვის შემდეგ ყოველდღე მოგთხოვთ ამ პეჩენიას :)
ავტორი:
გარგარის ორცხობილების მარტივი რეცეპტი. მიირთვით საუზმეზე ან ჩაისთან ერთად :)
გარგარის ორცხობილების მარტივი რეცეპტი. მიირთვით საუზმეზე ან ჩაისთან ერთად :)
ავტორი:
კულინარია გირჩევთ: ალფახორეს – ორცხობილები სამხრეთ ამერიკიდან.
კულინარია გირჩევთ: ალფახორეს – ორცხობილები სამხრეთ ამერიკიდან.
ავტორი: