რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გრანოლა

სასარგებლო და უგემრიელესი გრანოლას ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული რეცეპტი.
სასარგებლო და უგემრიელესი გრანოლას ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული რეცეპტი.

0:00:00
24 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა შვრიის ფანტელი
34   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
12   ჭიქა ხორბლის მარცვალი
34   ჩ/კ დაფქვილი დარიჩინი
1   ჭიქა ფქვილი
34   ჭიქა ქიშმიში
34   ჩ/კ მარილი
12   ჭიქა თაფლი
1   ცალი კვერცხი
12   ჭიქა მცენარეული ზეთი
2   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175 C გრადუსზე. 22×33 სმ ზომის საცხობ ლანგარს ცხიმი მოაცხეთ.

2

დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ შვრია, შაქარი, ხორბალი, დარიჩინი, ფქვილი, ქიშმიში და მარილი. ცენტრში ჩააღრმავეთ და ჩაასხით თაფლი, გათქვეფილი კვერცხი, ზეთი და ვანილის ექსტრაქტი. ეს ყველაფერი ერთმანეთს ხელით შეურიეთ. თუ ხელები ზეთიანი გექნებათ, მოზელვისას მასა ნაკლებად აგეკრობათ. ბოლოს, გადაიტანეთ საცხობ ლანარზე და დააბრტყელეთ.

3

აცხვეთ 30-35 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს. დატოვეთ 5 წუთით, რომ გაგრილდეს, შემდეგ დაჭერით და მიირთვით, სანამ თბილია. უკვე გაცივებულის დაჭრა ცოტა გაგიჭირდებათ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
თუ ოჯახში პატარა გყავთ, არ გაგიკვირდეთ, რომ ერთხელ გასინჯვის შემდეგ ყოველდღე მოგთხოვთ ამ პეჩენიას :)
თუ ოჯახში პატარა გყავთ, არ გაგიკვირდეთ, რომ ერთხელ გასინჯვის შემდეგ ყოველდღე მოგთხოვთ ამ პეჩენიას :)
ავტორი:
ციტრუსის ორცხობილები აგიმაღლებთ საახალწლო განწყობას!
ციტრუსის ორცხობილები აგიმაღლებთ საახალწლო განწყობას!
ავტორი:
დაუმატეთ ქიშმიში, ნიგოზი, შოკოლადის ნატეხები ან ქოქოსის ფანტელები უფრო მრავალფეროვანი გემოს მისაღებად!
დაუმატეთ ქიშმიში, ნიგოზი, შოკოლადის ნატეხები ან ქოქოსის ფანტელები უფრო მრავალფეროვანი გემოს მისაღებად!
ავტორი:
სწრაფი და მარტივი შაქრის ორცხობილები. შესანიშნავია ჩაისთან ერთად. შეგიძლიათ მორთოთ შოკოლადით.
სწრაფი და მარტივი შაქრის ორცხობილები. შესანიშნავია ჩაისთან ერთად. შეგიძლიათ მორთოთ შოკოლადით.
ავტორი: