რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჰერკულესის ორცხობილები

დაუმატეთ ქიშმიში, ნიგოზი, შოკოლადის ნატეხები ან ქოქოსის ფანტელები უფრო მრავალფეროვანი გემოს მისაღებად!
დაუმატეთ ქიშმიში, ნიგოზი, შოკოლადის ნატეხები ან ქოქოსის ფანტელები უფრო მრავალფეროვანი გემოს მისაღებად!

0:00:00
25 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
225   გრამი კარაქი
1   ჭიქა შაქარი
1   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
2   ცალი კვერცხი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ საჭმელი სოდა
1   ჩ/კ მარილი
1 12   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
3   ჭიქა ჰერკულესი
ცოტაოდენი ცხიმი ფორმისთვის
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდი ზომის თასში გათქვიფეთ დარბილებული კარაქი თეთრ და ყავისფერ შაქართან ერთად. შემდეგ შეათქვიფეთ 2 ცალი კვერცხი და ვანილის ექსტრაქტი. მეორე თასში ჯერ ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, სოდა, მარილი, დარიჩინი და შემდეგ ჩაუმატეთ კვერცხის მასას. ჩაუმატეთ ჰერკულესიც და კარგად შეურიეთ. დააფარეთ თასს თავსახური და გააცივეთ ცომი მინიმუმ 1 საათით.

2

გააცხელეთ ღუმელი 190C გრადუსამდე(375F). 2 საცხობ ლანგარს მოაცხეთ ცხიმი. გააკეთეთ ცომისგან კაკლის ზომის რგოლები და დაალაგეთ ლანგარზე 5-5 სანტიმეტრიანი დაშორებებით. მსუბუქად გააბრტყელეთ ორცხობილები ჩანგლით, იმისათვის რომ ხრაშუნა გამოვიდეს.

3

აცხვეთ 8-10 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ ლანგარზევე გააცივეთ 5 წუთით და შემდეგ გადაიტანეთ ცხაურზე კარგად გასაცივებლად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი ორცხობილები ღუმელში გამოცხობის გარეშე! მისი დაუვიწყარი ტკბილი გემო დიდად გასიამოვნებთ :)
უგემრიელესი ორცხობილები ღუმელში გამოცხობის გარეშე! მისი დაუვიწყარი ტკბილი გემო დიდად გასიამოვნებთ :)
ავტორი:
კაკაოს გემრიელი დესერტითა თუ ტკბილი საუზმით დიდად გაახარებთ ტკბილეულობის ნებისმიერ მოყვარულს.
კაკაოს გემრიელი დესერტითა თუ ტკბილი საუზმით დიდად გაახარებთ ტკბილეულობის ნებისმიერ მოყვარულს.
ავტორი:
ყველაზე ჯანსაღი დესერტის რეცეპტი კულინარიაზე!  შეცვალეთ და გაამდიდრეთ ინგრედიენტები თქვენი სურვილისამებრ.
ყველაზე ჯანსაღი დესერტის რეცეპტი კულინარიაზე! შეცვალეთ და გაამდიდრეთ ინგრედიენტები თქვენი სურვილისამებრ.
ავტორი:
გამოაცხვეთ და აიმაღლეთ სადღესასწაულო განწყობა ჟოლოს ორცხობილებით!
გამოაცხვეთ და აიმაღლეთ სადღესასწაულო განწყობა ჟოლოს ორცხობილებით!
ავტორი: