რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გოგლიმოგლის ორცხობილები

უგემრიელესი გოგლიმოგლის ორცხობილები სადღესასწაულო სუფრის დასამშვენებლად.
უგემრიელესი გოგლიმოგლის ორცხობილები სადღესასწაულო სუფრის დასამშვენებლად.

0:00:00
50 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
170   გრამი ოთახის ტემპერატურის კარაქი
12   ჭიქა შაქარი
14   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
1   ცალი კვერცხი
12   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ჭიქა ფქვილი
14   ჩ/კ მარილი
55   გრამი კარაქი
1   ჭიქა დაფქვილი შაქარი
1   ს/კ რომი
მწიკვი დაფქვილი ჯავზი(მუსკატის კაკალი)
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175 C გრადუსზე.

2

საშუალო ზომის თასში გათქვიფეთ 170 გრამი კარაქი, თეთრი და ყავისფერი შაქარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ ჩაუმატეთ კვერცხი, ვანილი და ისევ კარგად გათქვიფეთ. ფქვილი და მარილი ჯერ ცალკე შეურიეთ ერთმანეთს და შემდეგ ჩაუმატეთ კრემისებურ მასას. მოზილეთ ხელით, სანამ რბილ ცომს არ მიიღებთ.

3

დააგორგოლავეთ ცომი 2-3 სანტიმეტრის დიამეტრის ბურთებად და დაალაგეთ უცხიმო საცხობ ლანგარზე, ერთმანეთისგან ამავე ზომის დაშორებებით. თითის მეშვეობით თითოეულის ცენტრში გააკეთეთ ღრმული. აცხვეთ 12 წუთის განმავლობაში, გამოცხობის შემდეგ აცალეთ კარგად გაცივება.

4

მცირე ზომის თასში გათქვიფეთ 55 გრამია კარაქი, შაქრის პუდრა და რომი. მიღებული მასა ჩაის კოვზის გამოყენებით გადაანაწილეთ გოგლიმოგლის ორცხობილების ღრმულებში. მეტი არომატულობისთვის, სურვილისამებრ, მწიკვი დაფქვილი მუსკატის კაკალიც მოაყარეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ძალიან მცირე დროა საჭირო უგემრიელესი “რაფაელოს” მსგავსი კანფეტების სახლის პირობებში მოსამზადებლად.
ძალიან მცირე დროა საჭირო უგემრიელესი “რაფაელოს” მსგავსი კანფეტების სახლის პირობებში მოსამზადებლად.
ავტორი:
თუ ოჯახში პატარა გყავთ, არ გაგიკვირდეთ, რომ ერთხელ გასინჯვის შემდეგ ყოველდღე მოგთხოვთ ამ პეჩენიას :)
თუ ოჯახში პატარა გყავთ, არ გაგიკვირდეთ, რომ ერთხელ გასინჯვის შემდეგ ყოველდღე მოგთხოვთ ამ პეჩენიას :)
ავტორი:
ტრუფელები ორცხობილას ცომით ცხობის გარეშე.
ტრუფელები ორცხობილას ცომით ცხობის გარეშე.
ავტორი:
მოუწყვეთ გემრიელი სიურპრიზი ბავშვებს, მეგობრებს, თქვენი დიდი თუ პატარა ოჯახის წევრებს, საკუთარ თავს! :)
მოუწყვეთ გემრიელი სიურპრიზი ბავშვებს, მეგობრებს, თქვენი დიდი თუ პატარა ოჯახის წევრებს, საკუთარ თავს! :)
ავტორი: