რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გოგლიმოგლის ორცხობილები

უგემრიელესი გოგლიმოგლის ორცხობილები სადღესასწაულო სუფრის დასამშვენებლად.
უგემრიელესი გოგლიმოგლის ორცხობილები სადღესასწაულო სუფრის დასამშვენებლად.

0:00:00
50 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
170   გრამი ოთახის ტემპერატურის კარაქი
12   ჭიქა შაქარი
14   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
1   ცალი კვერცხი
12   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ჭიქა ფქვილი
14   ჩ/კ მარილი
55   გრამი კარაქი
1   ჭიქა დაფქვილი შაქარი
1   ს/კ რომი
მწიკვი დაფქვილი ჯავზი(მუსკატის კაკალი)
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175 C გრადუსზე.

2

საშუალო ზომის თასში გათქვიფეთ 170 გრამი კარაქი, თეთრი და ყავისფერი შაქარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ ჩაუმატეთ კვერცხი, ვანილი და ისევ კარგად გათქვიფეთ. ფქვილი და მარილი ჯერ ცალკე შეურიეთ ერთმანეთს და შემდეგ ჩაუმატეთ კრემისებურ მასას. მოზილეთ ხელით, სანამ რბილ ცომს არ მიიღებთ.

3

დააგორგოლავეთ ცომი 2-3 სანტიმეტრის დიამეტრის ბურთებად და დაალაგეთ უცხიმო საცხობ ლანგარზე, ერთმანეთისგან ამავე ზომის დაშორებებით. თითის მეშვეობით თითოეულის ცენტრში გააკეთეთ ღრმული. აცხვეთ 12 წუთის განმავლობაში, გამოცხობის შემდეგ აცალეთ კარგად გაცივება.

4

მცირე ზომის თასში გათქვიფეთ 55 გრამია კარაქი, შაქრის პუდრა და რომი. მიღებული მასა ჩაის კოვზის გამოყენებით გადაანაწილეთ გოგლიმოგლის ორცხობილების ღრმულებში. მეტი არომატულობისთვის, სურვილისამებრ, მწიკვი დაფქვილი მუსკატის კაკალიც მოაყარეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
ცივი ყავა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
გარგარის ორცხობილების მარტივი რეცეპტი. მიირთვით საუზმეზე ან ჩაისთან ერთად :)
გარგარის ორცხობილების მარტივი რეცეპტი. მიირთვით საუზმეზე ან ჩაისთან ერთად :)
ავტორი:
სწრაფი და მარტივი შაქრის ორცხობილები. შესანიშნავია ჩაისთან ერთად. შეგიძლიათ მორთოთ შოკოლადით.
სწრაფი და მარტივი შაქრის ორცხობილები. შესანიშნავია ჩაისთან ერთად. შეგიძლიათ მორთოთ შოკოლადით.
ავტორი:
ნაყიდს შინ მომზადებული სჯობს :) გამოაცხვეთ და დაიხმარეთ დესერტების მომზადებაში.
ნაყიდს შინ მომზადებული სჯობს :) გამოაცხვეთ და დაიხმარეთ დესერტების მომზადებაში.
ავტორი:
კაკაოს გემრიელი დესერტითა თუ ტკბილი საუზმით დიდად გაახარებთ ტკბილეულობის ნებისმიერ მოყვარულს.
კაკაოს გემრიელი დესერტითა თუ ტკბილი საუზმით დიდად გაახარებთ ტკბილეულობის ნებისმიერ მოყვარულს.
ავტორი: