რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გოგრის რულეტი

სრულიან ახალი გემო – ტრადიციულ რულეტს დამატებული გოგრა და მოხალული ნიგოზი.
სრულიან ახალი გემო – ტრადიციულ რულეტს დამატებული გოგრა და მოხალული ნიგოზი.

1:05:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ცალი კვერცხი
1   კბილი შაქარი
23   ჭიქა გოგრის პიურე
34   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ საცხობი სოდა
14   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
2   კბილი მოხალული ნიგოზი
1   შეკვრა კრემ–ყველი
1   ს/კ უმარილო კარაქი
34   ჭიქა შაქრის პუდრა
34   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 40X26X3 სმ ზომის საცხობ ლანგარს, დააფინეთ პერგამენტი და მოასხით საცხობი სპრეი (პერგამენტი ლანგარის ორ მხარეზე კიდეებზე გადმოაფინეთ).

2

დიდ თასში ათქვიფეთ კვერცხი, შაქარი, გოგრის პიურე, ფქვილი, საცხობი სოდა და დარიჩინი. ცომი წინასწარ გამზადებულ ლანგარზე გადაიტანეთ. მოაყარეთ 1 ½ ჭიქა ნიგოზი და აცხვეთ დაახლოებით 10–15 წუთით, სანამ ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ.

3

გააჩერეთ ლანგარშივე 5 წუთით, შემდეგ მოაყარეთ დარჩენილი ½ ჭიქა ნიგოზი. გადააფარეთ სუფთა ჭურჭლის ტილო და გადმოაბრუნეთ ლანგარი. აიღეთ ლანგარი და მოაცილეთ პერგამენტი. ტილოს დახმარებით ნამცხვარი გრძელი მხირდან გადაახვიეთ. გახსნილი ბოლოთი რკინის ცხაურზე მოათავსეთ და ბოლომდე გააგრილეთ, დაახლოებით 30 წუთით.

4

მიქსერით ათქვიფეთ კრემ–ყველი და კარაქი. შეათქვიფეთ შაქრის პუდრა და ვანილის ექსტრაქტი. თქვიფეთ ფაფუკი მასის მიღებამდე, დაახლოებით 2 წუთით. ნამცხვარი ფრთხილად გაშალეთ , დატოვეთ ტილოზევე. გადაუსვით კრემი და ტილოს დახმარებით ისევ გადაახვიეთ. მოაყარეთ შაქრის პუდრა. დაჭერით და გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი დესერტი, რომლის მომზადებასაც მარტივად შეძლებთ მხოლოდ ერთ საათში.
გემრიელი დესერტი, რომლის მომზადებასაც მარტივად შეძლებთ მხოლოდ ერთ საათში.
ავტორი:
იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ დარიჩინის რულეტები და თავადაც გაგაოცებთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება!
იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ დარიჩინის რულეტები და თავადაც გაგაოცებთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება!
ავტორი:
იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ რულეტი და მიანიჭეთ საყვარელ ადამიანებს სიამოვნება!
იხილეთ რეცეპტი, გამოაცხვეთ რულეტი და მიანიჭეთ საყვარელ ადამიანებს სიამოვნება!
ავტორი:
ეს არის გარგარის რულეტი ახალი გარგარითა და შავი შოკოლადის ფანტელით :)
ეს არის გარგარის რულეტი ახალი გარგარითა და შავი შოკოლადის ფანტელით :)
ავტორი: