რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბერძნული სალათა

საუკეთესო ბერძნული სალათა. მისი მომზადებისას შეგიძლიათ, საკუთარი გემოვნებით იხელმძღვანელოთ.
საუკეთესო ბერძნული სალათა. მისი მომზადებისას შეგიძლიათ, საკუთარი გემოვნებით იხელმძღვანელოთ.

0:30:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

სუფრაზე მიტანამდე სასურველია, ცოტა ხნით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩეროთ. რეცეპტის ეს ვერსია შედარებით დიდ დროს მოითხოვს, თუმცა შედეგი ამად ნამდვილად ღირს.

რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა ზეთისხილის ზეთი
1   ცალი დიდი ლიმონი
3   ჩ/კ ორეგანო (თავშავა)
2   კბილი ახლად დაქუცმაცებული ნიორი
1   ჩ/კ გამხმარი რეჰანი
2   ჩ/კ წითელი ღვინის ძმარი
12   ჩ/კ მარილი (ან გემოვნებით)
1   ჩ/კ შაქარი
12   ჩ/კ შავი პილპილი (ან გემოვნებით)
1   ცალი დიდი სალათის ფურცელი
3   ცალი პატარა პომიდორი
1   ცალი კიტრი
1   თავი წითელი ხახვი
1   ცალი მწვანე ბულგარული წიწაკა
200   გრამი ფეტას ყველი
1   ჭიქა ზეთისხილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ათქვიფეთ ზეთისხილის ზეთი ლიმონის წვენთან (დაწურვამდე გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე), 2 ჩაის კოვზ გამხმარ ორეგანოსთან, ნიორთან, გამხმარ რეჰანთან, 2 ჩაის კოვზ წითელი ღვინის ძმართან, შაქართან და მარილთან ერთად, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას (საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ ორეგანო ან ლიმონის წვენი). შეაზავეთ ახალი დაფქული შავი პილპილით. გააჩერეთ მაცივარში ორიოდე საათი, რომ არომატები კარგად შეერიოს ერთმანეთს.

2

მოათავსეთ დაჭრილი სალათის ფურცელი, გრძლად დაჭრილი პომიდორი, გათლილი თესლგაცლილი და დაჭრილი კიტრი, ფენებად დაჭრილი წითელი ხახვი, თესლგაცლილი და რგოლებად დაჭრილი მწვანე ბულგარული წიწაკა, დაფშვნილი ფეტას ყველი და ზეთისხილი დიდ თასში. მოასხით საკმაზი და აურიეთ. სურვილის შემთხვევაში მირთმევამდე გააჩერეთ სალათი ოთახის ტემპერატურაზე 20 წუთით ან შედგით მაცივარში 1 საათით (ამ შემთხვევაში რამდენჯერმე აურიეთ).

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ამგვარად მომზადებული კარტოფილი ბევრ ბერძნულ ოჯახში მთავარი კერძია.
ამგვარად მომზადებული კარტოფილი ბევრ ბერძნულ ოჯახში მთავარი კერძია.
ავტორი:
იხილეთ სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელი ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ომლეტის რეცეპტი ბერძნული სამზარეულოდან.
იხილეთ სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელი ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ომლეტის რეცეპტი ბერძნული სამზარეულოდან.
ავტორი:
ტომატო გთავაზობთ ტრადიციული ბერძნული კერძის ერთ-ერთ საუკეთესო რეცეპტს. ქათმის წვნიანი ბრინჯითა და ლიმონის წვენით.
ტომატო გთავაზობთ ტრადიციული ბერძნული კერძის ერთ-ერთ საუკეთესო რეცეპტს. ქათმის წვნიანი ბრინჯითა და ლიმონის წვენით.
ავტორი:
ეს გახლავთ ისპანახის კერძი ყველითა და დარიჩინით. იხილეთ და შეაფასეთ რეცეპტი!
ეს გახლავთ ისპანახის კერძი ყველითა და დარიჩინით. იხილეთ და შეაფასეთ რეცეპტი!
ავტორი: