რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბერძნული მაკ-ყველი

ეს გახლავთ ისპანახის კერძი ყველითა და დარიჩინით. იხილეთ და შეაფასეთ რეცეპტი!
ეს გახლავთ ისპანახის კერძი ყველითა და დარიჩინით. იხილეთ და შეაფასეთ რეცეპტი!

0:00:00
10 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ნაჭერი თეთრი პური
9   ს/კ უმარილო, გამდნარი კარაქი
მარილი გემოვნებით
250   გრამი მაკარონი
14   ჩ/ჭ ფქვილი
3   ჩ/ჭ რძე
4   ჭიქა გახეხილი ყველი
34   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
18   ჩ/კ ახალ გახეხილი მუსკატის კაკალი
ახალ დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
8   თავი წვრილად დაჭრილი ხახვი
450   გრამი მსხვილად დაჭრილი ისპანახი
8   ცალი მწვანე ხახვი
1   კონა მსხვილად დაჭრილი კამა
200   გრამი კუბიკებად დაჭრილი ყველი ფეტა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოათავსეთ კანგაცლილი და დაქუცმაცებული პური ბლენდერში, დააქუცმაცეთ წმინდად, გადაიტანეთ პატარა ჯამში და აურიეთ 3 ს/კ კარაქთან ერთად.

2

საშუალო ზომის ქვაბში მარილიანი წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე, ჩაყარეთ მაკარონი და გადმოდგით საბოლოო მოხარშვამდე 3 წუთით ადრე, გადაავლეთ ცივი წყალი და გადაწურეთ.

3

საშუალო ცეცხლზე, პატარა ზომის ქვაბში გაათბეთ დარჩენილი კარაქი, დაამატეთ ფქვილი და 1 წუთის განმავლობაში ურიეთ განუწყვეტლივ, თანდათანობით დაამატეთ რძე და ურიეთ 10-15 წუთი, მანამ, სანამ მიღებული მასა არ გასქელდება და მიეკვრება კოვზის უკანა მხარეს. გადმოდგით ქვაბი ქურიდან, დაამატეთ გახეხილი ყველი(სასურველია გრავიერა ან კეფალოტირი), დარიჩინი, მუსკატის კაკალი, მოაყარეთ მარილი და წიწაკა. მიღებული მასა ცნობილია, როგორც „ბეშამელის“ სოუსი.

4

გააცხელეთ ღუმელი 350°-ზე. საშუალო ცეცხლზე დაადგით ტაფა, გააცხელეთ ზეთი, დაამატეთ ხახვი და ურიეთ ხშირად, 3-4 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება. დაამატეთ ისპანახი, თითის სიგრძებად დაჭრილი მწვანე ხახვი, დაახურეთ თავსახური, დრო და დრო ამოურიეთ და გააჩერეთ დაახლოებით 3 წუთი, სანამ არ დარბილდება. დაამატეთ ბეშამელის სოუსი, კამა, წინასწარ მომზადებული მაკარონი, კარგად აურიეთ ერთმანეთში და გამოსაცხობად გადაიტანეთ ლანგარზე, მოაყარეთ დაქუცმაცებული პური და ყველი ფეტა.

5

აცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში, სანამ კერძის ზედაპირი ოქროსფრად არ დაიბრაწება. სუფრასთან მიტანამდე გააგრილეთ 10 წუთით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ტომატო გთავაზობთ ტრადიციული ბერძნული კერძის ერთ-ერთ საუკეთესო რეცეპტს. ქათმის წვნიანი ბრინჯითა და ლიმონის წვენით.
ტომატო გთავაზობთ ტრადიციული ბერძნული კერძის ერთ-ერთ საუკეთესო რეცეპტს. ქათმის წვნიანი ბრინჯითა და ლიმონის წვენით.
ავტორი:
საუკეთესო ბერძნული სალათა. მისი მომზადებისას შეგიძლიათ, საკუთარი გემოვნებით იხელმძღვანელოთ.
საუკეთესო ბერძნული სალათა. მისი მომზადებისას შეგიძლიათ, საკუთარი გემოვნებით იხელმძღვანელოთ.
ავტორი:
ამგვარად მომზადებული კარტოფილი ბევრ ბერძნულ ოჯახში მთავარი კერძია.
ამგვარად მომზადებული კარტოფილი ბევრ ბერძნულ ოჯახში მთავარი კერძია.
ავტორი:
იხილეთ სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელი ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ომლეტის რეცეპტი ბერძნული სამზარეულოდან.
იხილეთ სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელი ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ომლეტის რეცეპტი ბერძნული სამზარეულოდან.
ავტორი: