რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ავგოლემონო – ბერძნული ქათმის წვნიანი

ტომატო გთავაზობთ ტრადიციული ბერძნული კერძის ერთ-ერთ საუკეთესო რეცეპტს. ქათმის წვნიანი ბრინჯითა და ლიმონის წვენით.
ტომატო გთავაზობთ ტრადიციული ბერძნული კერძის ერთ-ერთ საუკეთესო რეცეპტს. ქათმის წვნიანი ბრინჯითა და ლიმონის წვენით.

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 12   კგ. ქათამი
1   ცალი საშუალო ზომის დაჭრილი ხახვი
1   ცალი საშუალო ზომის დაჭრილი სტაფილო
1 12   ჭიქა დაჭრილი ნიახური
8   ჭიქა წყალი
2   ჩ/კ მარილი, ან გემოვნებით
1   ჭიქა გრძელი ბრინჯი
4   ცალი ოთახის ტემპერატურის კვერცხი
1   ჩ/კ სიმინდის ფქვილი
2   ს/კ ცივი წყალი
14   ჭიქა ლიმონის წვენი ან გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოათავსეთ ქათამი, დაჭრილი ბოსტნეული და 8 ჭიქა წყალი დიდი ზომის ქვაბში, მაღალ ცეცხლზე. მიიყვანეთ დუღილამდე, შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ 1½ საათით, ბულიონის ხშირ-ხშირად მოხდით. ამოიღეთ ქათამი ქვაბიდან, ის უკვე შეგიძლიათ გამოიყენოთ სხვა კერძის მოსამზადებლად, ან მიირთვათ წვნიანთან ერთად. ქვაბიდან გადაწურეთ ბულიონი საცერში, ბოსტნეულის მოსაშორებლად. უნდა მიიღოთ 6 ჭიქა ბულიონი – ცოტა მეტი დასაშვებია, მაგრამ თუ უფრო ნაკლები დაგრჩათ, მაშინ წყალი დაუმატეთ 6 ჭიქა სითხის მისაღებად. ჩაასხით ბულიონი უკან, ქვაბში, ჩაუმატეთ მარილი და მიიყვანეთ დუღილამდე. შემდეგ კვლავ დაუწიეთ ცეცხლს, ჩაამატეთ ბრინჯი და გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 20 წუთით, თან ხშირად ურიეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან.

2

ბლენდერში მოათავსეთ ჭადის ფქვილი და ჩატეხეთ კვერცხები. 2-3 წუთით ურიეთ მაღალი სიჩქარით, სანამ ძალიან არ აქაფდება. შემდეგ ჩაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი ცივი წყალი, ლიმონის წვენი და კვლავ აამუშავეთ ბლენდერი 20-30 წამით. მიღებული მასა მოათავსეთ თასში და ნელ-ნელა შეურიეთ 3-4 ჭიქა პირველ ეტაპზე მომზადებული ცხელი წვნიანი. მიღებული ოთახის ტემპერატურის ნარევი უკან ჩაასხით წვნიანის დარჩენილ მასაში, თან ურიეთ, რომ არ აიჭრას. უნდა მიიღოთ ცოტაოდენი ქაფით დაფარული წვნიანი. გემოვნებისამებრ დაუმატეთ მეტი მარილი, ლიმონის წვენი და ცხლადვე მიირთვით გემრიელად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
საუკეთესო ბერძნული სალათა. მისი მომზადებისას შეგიძლიათ, საკუთარი გემოვნებით იხელმძღვანელოთ.
საუკეთესო ბერძნული სალათა. მისი მომზადებისას შეგიძლიათ, საკუთარი გემოვნებით იხელმძღვანელოთ.
ავტორი:
იხილეთ სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელი ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ომლეტის რეცეპტი ბერძნული სამზარეულოდან.
იხილეთ სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელი ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ომლეტის რეცეპტი ბერძნული სამზარეულოდან.
ავტორი:
ამგვარად მომზადებული კარტოფილი ბევრ ბერძნულ ოჯახში მთავარი კერძია.
ამგვარად მომზადებული კარტოფილი ბევრ ბერძნულ ოჯახში მთავარი კერძია.
ავტორი:
ეს გახლავთ ისპანახის კერძი ყველითა და დარიჩინით. იხილეთ და შეაფასეთ რეცეპტი!
ეს გახლავთ ისპანახის კერძი ყველითა და დარიჩინით. იხილეთ და შეაფასეთ რეცეპტი!
ავტორი: