წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 135 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 22X33 სმ ზომის საცხობ ლანგარს.
პატარა თასში აურიეთ დაჭყლეტილი ბანანი და ლიმონის წვენი.
საშუალო თასში აურიეთ ფქვილი, საცხობი სოდა და მარილი.
დიდ თასში თქვიფეთ 3/4 ჭიქა კარაქი და 2 1/8 ჭიქა შაქარი ღია და ფაფუკი მასის მიღებამდე.
სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხები და დაუმატეთ 2 ჩ/კ ვანილი.
მიღებულ მასას ფქვილის ნაზავი და კეფირი მონაცვლეობით ნელ–ნელა შეათქვიფეთ.
შეურიეთ ბანანის ნაზავი.
ცომი წინასწარ გამზადებულ ლანგარზე დაასხით და აცხვეთ 1 საათით, ან სანამ ნამცხვრის ცენტრში მოათავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ.
გამოიღეთ ღუმელიდან და 45 წუთით პირდაპირ საყინულეში მოათავსეთ. ამ გზით ბისკვიტი უფრო ტენიანი გახდება.
კრემის გასაკეთებლად თქვიფეთ ½ ჭიქა დარბილებული კარაქი და კრემ-ყველი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
შეათქვიფეთ 1 ჩ/კ ვანილი.
დაუმატეთ შაქარის პუდრა და თქვიფეთ დაბალ სიჩქარეზე კარგად შერევამდე, შემდეგ კი მაღალ სიჩქარეზე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
კრემი გაგრილებულ ბისკვიტზე გადაუსვით.
მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი და გემრიელად მიირთვით.