რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბადრიჯნის ნავები

ორიგინალური და უგემრიელესი ბადრიჯნის ნავები, მადისაღმძვრელი ყველის შიგთავსით.
ორიგინალური და უგემრიელესი ბადრიჯნის ნავები, მადისაღმძვრელი ყველის შიგთავსით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი საშუალო ბადრიჯანი
12   ს/კ ზეითუნის ზეთი
225   გრამი კანგაცლილი იტალიური ძეხვი
1   თავი დაჭრილი პატარა ხახვი
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
2   ჭიქა მარინარას სოუსი
მარილი და წიწაკა გემოვნებით
1   ჭიქა დაქუცმაცებული ყველი მოცარელა
14   ჭიქა გახეხილი ყველი პარმეზანი
რეჰანი მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ამოიღეთ ბადრიჯანის(15 სმ. სიგრძის) გული მთლიანად, ისე რომ კიდეების სისქე დაახლოებით 1 სმ. იყოს. ამოღებული შიგთავსი დაჭერით და გადაინახეთ.

2

მოაცხეთ ბადრიჯნის ნავებს შიგნიდან ზეთი და აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200°C-ზე, გახსნილი მხრით ზევით, დაახლოებით 10–15 წუთით, სანამ არ დარბილდება, შემდეგ გადადგით.

3

ამასობაში დადგით ტაფა საშუალო ცეცხლზე, მოთუშეთ ძეხვი და ხახვი, თან პროცესში ძეხვები გახლიჩეთ და გააჩერეთ დაახლოებით 10 წუთით, ძეხვის მომზადებამდე.

4

დაამატეთ ნიორი და თუშეთ დაახლოებით ერთი წუთით, სასიამოვნო არომატის ამოშვებამდე.

5

დაუმატეთ გადანახული დაჭრილი ბადრიჯანი და თუშეთ დარბილებამდე, დაახლოებით 5–8 წუთით.

6

დაუმატეთ ერთი ჭიქა მარინარას სოუსი და გემოვნებით შეაზავეთ მარილითა და პილპილით, თუშეთ დაახლოებით 3–5 წუთით, სანამ ქურიდან გადმოიღებთ.

7

საცხობი ფორმის ძირზე დაასხით დარჩენილი მარინარას სოუსი, მოათავსეთ ბადრიჯნის ნავები და კიდეებამდე ამოავსეთ მიღებული ნარევით, თავზე მოაყარეთ ყველი და აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200°C-ზე, სანამ ყველი არ დადნება და სოუსი დუღილს არ დაიწყებს, დაახლოებით 10–15 წუთით. მირთმევამდე მორთეთ ახალი რეჰანით.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ამ რეცეპტით მომზადებული ყაბაყი ყველას შეუყვარდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 2–3 დღემდე.
ამ რეცეპტით მომზადებული ყაბაყი ყველას შეუყვარდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 2–3 დღემდე.
ავტორი:
მოამზადეთ და ჩააქსოვეთ მეტი შემოქმედობითობა თქვენს ყოველ კულინარიულ შედევრში :)
მოამზადეთ და ჩააქსოვეთ მეტი შემოქმედობითობა თქვენს ყოველ კულინარიულ შედევრში :)
ავტორი:
გამოაცხვეთ და კომპლიმენტები ოჯახის წევრებისგან თუ მეგობრებისგან გარანტირებული გექნებათ.
გამოაცხვეთ და კომპლიმენტები ოჯახის წევრებისგან თუ მეგობრებისგან გარანტირებული გექნებათ.
ავტორი:
ქართული სამზარეულოს მოყვარულებს კორეულად შეკმაზული პამიდორიც გესიამოვნებათ.
ქართული სამზარეულოს მოყვარულებს კორეულად შეკმაზული პამიდორიც გესიამოვნებათ.
ავტორი: