რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბადრიჯნის ნავები

ორიგინალური და უგემრიელესი ბადრიჯნის ნავები, მადისაღმძვრელი ყველის შიგთავსით.
ორიგინალური და უგემრიელესი ბადრიჯნის ნავები, მადისაღმძვრელი ყველის შიგთავსით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი საშუალო ბადრიჯანი
12   ს/კ ზეითუნის ზეთი
225   გრამი კანგაცლილი იტალიური ძეხვი
1   თავი დაჭრილი პატარა ხახვი
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
2   ჭიქა მარინარას სოუსი
მარილი და წიწაკა გემოვნებით
1   ჭიქა დაქუცმაცებული ყველი მოცარელა
14   ჭიქა გახეხილი ყველი პარმეზანი
რეჰანი მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ამოიღეთ ბადრიჯანის(15 სმ. სიგრძის) გული მთლიანად, ისე რომ კიდეების სისქე დაახლოებით 1 სმ. იყოს. ამოღებული შიგთავსი დაჭერით და გადაინახეთ.

2

მოაცხეთ ბადრიჯნის ნავებს შიგნიდან ზეთი და აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200°C-ზე, გახსნილი მხრით ზევით, დაახლოებით 10–15 წუთით, სანამ არ დარბილდება, შემდეგ გადადგით.

3

ამასობაში დადგით ტაფა საშუალო ცეცხლზე, მოთუშეთ ძეხვი და ხახვი, თან პროცესში ძეხვები გახლიჩეთ და გააჩერეთ დაახლოებით 10 წუთით, ძეხვის მომზადებამდე.

4

დაამატეთ ნიორი და თუშეთ დაახლოებით ერთი წუთით, სასიამოვნო არომატის ამოშვებამდე.

5

დაუმატეთ გადანახული დაჭრილი ბადრიჯანი და თუშეთ დარბილებამდე, დაახლოებით 5–8 წუთით.

6

დაუმატეთ ერთი ჭიქა მარინარას სოუსი და გემოვნებით შეაზავეთ მარილითა და პილპილით, თუშეთ დაახლოებით 3–5 წუთით, სანამ ქურიდან გადმოიღებთ.

7

საცხობი ფორმის ძირზე დაასხით დარჩენილი მარინარას სოუსი, მოათავსეთ ბადრიჯნის ნავები და კიდეებამდე ამოავსეთ მიღებული ნარევით, თავზე მოაყარეთ ყველი და აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200°C-ზე, სანამ ყველი არ დადნება და სოუსი დუღილს არ დაიწყებს, დაახლოებით 10–15 წუთით. მირთმევამდე მორთეთ ახალი რეჰანით.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
უნდა ვისაუზმოთ თუ არა დილით - რას ამბობენ მკვლევარები?
რამდენად მნიშვნელოვანია საუზმე თქვენი ორგანიზმისთვის?
თარიღი: 01/15/2021
ავტორი: kobera1996
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
რა არის ხმელთაშუა ზღვის დიეტა?
ხმელთაშუა ზღვის დიეტა აშშ – ს ახალი ამბებისა და მსოფლიო ანგარიშის საუკეთესო დიეტების ყოველწლიურ რეიტინგში წლიდან წლამდე ზედა დონეებს იკავებს.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
წონაში დაკლების ყველაზე ჯანსაღი გზა
რამდენადაც თითოეულ ჩვენთაგანს შესაძლოა სურდეს ერთჯერადი დიეტით შარვლის ზომის შეცვლა, არ არსებობს ერთიანი მიდგომა კილოგრამების ჩამოსაკლებად.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
ხაჭოს დესერტი
ხაჭოს დესერტი
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
პეროგი ვაშლის ხილფაფით
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
არომატული და წვნიანი ქათმის მწვადი. მარინადი მისი მთავარი ინგრედიენტია. იხილეთ რეცეპტი.
არომატული და წვნიანი ქათმის მწვადი. მარინადი მისი მთავარი ინგრედიენტია. იხილეთ რეცეპტი.
ავტორი:
ეს კერძი სამი თვისებით გამოირჩევა: ის გემრიელი, სწრაფად მოსამზადებელი და  ძალიან ნოყიერია! იხილეთ რეცეპტი.
ეს კერძი სამი თვისებით გამოირჩევა: ის გემრიელი, სწრაფად მოსამზადებელი და ძალიან ნოყიერია! იხილეთ რეცეპტი.
ავტორი:
ამ რეცეპტით მომზადებული ყაბაყი ყველას შეუყვარდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 2–3 დღემდე.
ამ რეცეპტით მომზადებული ყაბაყი ყველას შეუყვარდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 2–3 დღემდე.
ავტორი:
შესანიშნავი და მარტივი ინდური ცხარე კერძი კარტოფილით, პომიდვრითა და ხახვით.
შესანიშნავი და მარტივი ინდური ცხარე კერძი კარტოფილით, პომიდვრითა და ხახვით.
ავტორი: