რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი ბრიუსელის კომბოსტო

ნუ მოგატყუებთ ბრიუსელის კომბოსტოს პატარა ზომა, ის ძალიან გემრიელი და სასარგებლო ბოსტნეულია.
ნუ მოგატყუებთ ბრიუსელის კომბოსტოს პატარა ზომა, ის ძალიან გემრიელი და სასარგებლო ბოსტნეულია.

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ნუ მოგატყუებთ ბრიუსელის კომბოსტოს პატარა ზომა, ის ძალიან გემრიელი და სასარგებლო ბოსტნეულია. გთავაზობთ ძალიან მარტივ რეცეპტს მის გემრიელად შესაწვავად. მხოლოდ 1 საათი და 6 ულუფა შემწვარი ბრიუსელის კომბოსტო მზად არის!
 

რეცეპტის ინგრედიენტები
700   გრამი ბრიუსელის კომბოსტო
45   მლ/ლ ზეითუნის ზეთი
5   გრამი გრანულირებული მარილი
1   გრამი ახლად დაფქული შავი წიწაკა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 205C გრადუსამდე(400F).

2

მოაცალეთ ბრიუსელის კომბოსტოს ყუნწები და ფოთლების მოყვითალო გარე ფენა. მოათავსეთ პლასტმასის კონტეინერში ზეთთან, მარილთან და წიწაკასთან ერთად. დააფარეთ ხუფი და შეანჯღრიეთ ინგრედიენტების შესარევად. შემდეგ გადმოყარეთ საცხობ ლანგარზე და შედგით ღუმელის შუა თაროზე.

3

შეწვით 30-40 წუთის განმავლობაში. შეანჯღრიეთ ლანგარი ყოველ 5-7 წუთში, რათა კომბოსტოები გადაბრუნდეს და არ დაიწვას. თუ მაინც იქნება ამ უკანასკნელის საშიშროება(დაწვის), დაუწიეთ ტემპერატურას. უკვე შემწვარ კომბოსტოებს უნდა ქონდეს მუქი ყავისფერი შეფერილობა. შეწვის შემდეგ შეკაზმეთ მარილით, თუ თქვენი გემოვნებით ამის საჭიროება იქნება, და მალევე მიიტანეთ სუფრასთან. ცოტაოდენი ნიგვზით, ბრინჯითა თუ ქიშმიშით შეგიძლიათ კიდევ უფრო მეტად გაამრავალფეროვნოთ მისი გემო. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მისტიკური ბაბა განუში შუა აღმოსავლეთიდან და მისი მომზადების მარტივი რეცეპტი.
მისტიკური ბაბა განუში შუა აღმოსავლეთიდან და მისი მომზადების მარტივი რეცეპტი.
ავტორი:
მოამზადეთ მარტივი ქაბაბები სადილად ან გაალამაზეთ თქვენი წვეულება.
მოამზადეთ მარტივი ქაბაბები სადილად ან გაალამაზეთ თქვენი წვეულება.
ავტორი:
ქართული სამზარეულოს მოყვარულებს კორეულად შეკმაზული პამიდორიც გესიამოვნებათ.
ქართული სამზარეულოს მოყვარულებს კორეულად შეკმაზული პამიდორიც გესიამოვნებათ.
ავტორი: