რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბაბა განუში

მისტიკური ბაბა განუში შუა აღმოსავლეთიდან და მისი მომზადების მარტივი რეცეპტი.
მისტიკური ბაბა განუში შუა აღმოსავლეთიდან და მისი მომზადების მარტივი რეცეპტი.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ცალი საშუალო/დიდი ზომის ბადრიჯანი
14   ჭიქა ლიმონის წვენი
14   ჭიქა ტაჰინი
2   ს/კ სეზამის მარცვლები/ქუნჯუთი
2   კბილი ნიორი
მარილი და წიწაკა გემოვნებით
1 12   ს/კ ზეითუნის ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 200C გრადუსამდე. მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი საცხობ ლანგარს.

2

დადეთ ბადრიჯანი(კანგაუცლელი) ლანგარზე და დაჩხვლიტეთ ჩანგლით. აცხვეთ 30-40 წუთის განმავლობაში, დროგამოშვებით გადააბრუნეთ, სანამ არ დარბილდება. ამასობაში თხლად დაჭერით 2 კბილი ნიორი.

3

დიდი ზომის თასში ჩაასხით ცივი წყალი. ცოტახნით მოათავსეთ მასში დარბილებული ბადრიჯანი. შემდეგ ამოიღეთ და გაფცქვენით. სასურველია, თუ გაფცქვნილ ბადრიჯანს 10-15 წუთით მოათავსებთ საწურში, დაადებთ თეფშს და კონსერვის სიმძიმის ნივთს რომ დაიწრიტოს.

4

მოათავსეთ ბადრიჯანი ბლენდერში. ჩაუმატეთ მეოთხედი ჭიქა ლიმონის წვენი, ტაჰინი(ტაჰინის მომზადების წესი იხილეთ ჩვენს საიტზე), 2 სუფრის კოვზი სეზამის მარცვლები და დაჭრილი ნიორი. გათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. გემოვნებისამებრ ჩაუმატეთ წიწაკა და მარილიც.

5

გადაიტანეთ ბაბა განუში საშუალო ზომის თასში და ფრთხილად მოასხით 1 მთელი 1/2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი. გასაცივებლად 3 საათით შედგით მაცივარში. კვლავ დაუმატეთ ცოტაოდენი ზეთი და გემრიელად მიირთვით ჩიფსებთან, ჩხირებთან, ფრანგულ პურთან თუ ბოსტნეულთან ერთად! სურვილისამებრ შეკაზმეთ მწვანილით და გააფორმეთ ზეთისხილით

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ბადრიჯნის "მარაო" – ორიგინალური რეცეპტი ხმელთაშუაზღვისპირეთიდან.
ბადრიჯნის "მარაო" – ორიგინალური რეცეპტი ხმელთაშუაზღვისპირეთიდან.
ავტორი:
მოამზადეთ მარტივი ქაბაბები სადილად ან გაალამაზეთ თქვენი წვეულება.
მოამზადეთ მარტივი ქაბაბები სადილად ან გაალამაზეთ თქვენი წვეულება.
ავტორი:
მარტივი, ორიგინალური და თან უგემრიელესი საუზმე თუ აპეტაიზერი. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით.
მარტივი, ორიგინალური და თან უგემრიელესი საუზმე თუ აპეტაიზერი. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით.
ავტორი:
ეს კერძი სამი თვისებით გამოირჩევა: ის გემრიელი, სწრაფად მოსამზადებელი და  ძალიან ნოყიერია! იხილეთ რეცეპტი.
ეს კერძი სამი თვისებით გამოირჩევა: ის გემრიელი, სწრაფად მოსამზადებელი და ძალიან ნოყიერია! იხილეთ რეცეპტი.
ავტორი: