რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სკონები

გამოაცხვეთ ბრიტანული სკონები და ისაუზმეთ გემრიელად!
გამოაცხვეთ ბრიტანული სკონები და ისაუზმეთ გემრიელად!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ფქვილი
14   ჭიქა შაქარი
4   ჩ/კ გამაფხვიერებელი/საცხობი ფხვნილი
18   ჩ/კ მარილი
70   გრამი უმარილო კარაქი
12   ჭიქა რძე
14   ჭიქა არაჟანი
13   ჭიქა ქიშმიში
1   ცალი კვერცხი
1   ს/კ რძე
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 200C გრადუსზე.

2

ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ 2 ჭიქა ან ოდნავ ნაკლები ფქვილი, შაქარი, მარილი და გამაფხვიერებელი. გამოიღეთ მაცივრიდან კარაქი, დაჭერით და მალევე ჩაჭყლიტეთ ფქვილის მშრალ მასაში(აუცილებელია რომ კარაქი იყოს ცივი). შეჩერდით, როცა მასა ნამცეცებისებური გახდება.

3

მცირე ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ რძე, არაჟანი და ქიშმიში. შემდეგ ჩაუმატეთ ის ფქვილის მასას და ურიეთ ჩანგლით, სანამ ფქვილი არ შეიწოვს თხევად მასას(ნუ მოურევთ ზედმეტად).

4

გადაიტანეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე, რამდენჯერმე გადაზილეთ(მოაყარეთ ცოტა ფქვილი თუ ამის საჭიროება იქნება) და მიეცით ოთხკუთხედის ფორმა. დაჭერით ეს ოთხკუთხედი 8 თანაბარი ზომის ნაჭრად და დაალაგეთ პერგამენტის ქაღალდზე გამოსაცხობად.

5

გათქვიფეთ 1 ცალი კვერცხი 1 სუფრის კოვზ რძესთან ერთად და ფუნჯით გადაუსვით სკონებს ზემოდან. აცხვეთ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში, სანამ სკონები არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.

6

გამოცხობის შემდეგ აცალეთ ოდნავ შეგრილება და შემდეგ გადაიტანეთ ცხაურზე კარგად გასაცივებლად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ და ჩააქსოვეთ მეტი შემოქმედობითობა თქვენს ყოველ კულინარიულ შედევრში :)
მოამზადეთ და ჩააქსოვეთ მეტი შემოქმედობითობა თქვენს ყოველ კულინარიულ შედევრში :)
ავტორი:
ეს ნამცხვარი იდეალურად ეხამება როგორც ჩაის, ისე ყავას და საუკეთესო ვარიანტია თქვენი ოჯახური თუ მეგობრული სუფრის დასატკბობად.
ეს ნამცხვარი იდეალურად ეხამება როგორც ჩაის, ისე ყავას და საუკეთესო ვარიანტია თქვენი ოჯახური თუ მეგობრული სუფრის დასატკბობად.
ავტორი:
მადისაღმძვრელი კიმჩი პოპულარული კორეული კერძია, რომელიც ბოსტნეულისაგან მზადდება.
მადისაღმძვრელი კიმჩი პოპულარული კორეული კერძია, რომელიც ბოსტნეულისაგან მზადდება.
ავტორი:
ამ რეცეპტით მომზადებული ყაბაყი ყველას შეუყვარდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 2–3 დღემდე.
ამ რეცეპტით მომზადებული ყაბაყი ყველას შეუყვარდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 2–3 დღემდე.
ავტორი: