რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სკონები

გამოაცხვეთ ბრიტანული სკონები და ისაუზმეთ გემრიელად!
გამოაცხვეთ ბრიტანული სკონები და ისაუზმეთ გემრიელად!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ფქვილი
14   ჭიქა შაქარი
4   ჩ/კ გამაფხვიერებელი/საცხობი ფხვნილი
18   ჩ/კ მარილი
70   გრამი უმარილო კარაქი
12   ჭიქა რძე
14   ჭიქა არაჟანი
13   ჭიქა ქიშმიში
1   ცალი კვერცხი
1   ს/კ რძე
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 200C გრადუსზე.

2

ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ 2 ჭიქა ან ოდნავ ნაკლები ფქვილი, შაქარი, მარილი და გამაფხვიერებელი. გამოიღეთ მაცივრიდან კარაქი, დაჭერით და მალევე ჩაჭყლიტეთ ფქვილის მშრალ მასაში(აუცილებელია რომ კარაქი იყოს ცივი). შეჩერდით, როცა მასა ნამცეცებისებური გახდება.

3

მცირე ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ რძე, არაჟანი და ქიშმიში. შემდეგ ჩაუმატეთ ის ფქვილის მასას და ურიეთ ჩანგლით, სანამ ფქვილი არ შეიწოვს თხევად მასას(ნუ მოურევთ ზედმეტად).

4

გადაიტანეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე, რამდენჯერმე გადაზილეთ(მოაყარეთ ცოტა ფქვილი თუ ამის საჭიროება იქნება) და მიეცით ოთხკუთხედის ფორმა. დაჭერით ეს ოთხკუთხედი 8 თანაბარი ზომის ნაჭრად და დაალაგეთ პერგამენტის ქაღალდზე გამოსაცხობად.

5

გათქვიფეთ 1 ცალი კვერცხი 1 სუფრის კოვზ რძესთან ერთად და ფუნჯით გადაუსვით სკონებს ზემოდან. აცხვეთ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში, სანამ სკონები არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.

6

გამოცხობის შემდეგ აცალეთ ოდნავ შეგრილება და შემდეგ გადაიტანეთ ცხაურზე კარგად გასაცივებლად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ეს საკმაოდ პოპულარული და ძალიან გემრიელი კერძის რეცეპტი ნამდვილად გაახარებს კარტოფილის მოყვარულებს.
ეს საკმაოდ პოპულარული და ძალიან გემრიელი კერძის რეცეპტი ნამდვილად გაახარებს კარტოფილის მოყვარულებს.
ავტორი:
კიდევ ერთი მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე თქვენი სადღესასწაულო სუფრის გასამრავალფეროვნებლად!
კიდევ ერთი მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე თქვენი სადღესასწაულო სუფრის გასამრავალფეროვნებლად!
ავტორი:
შესანიშნავი და მარტივი ინდური ცხარე კერძი კარტოფილით, პომიდვრითა და ხახვით.
შესანიშნავი და მარტივი ინდური ცხარე კერძი კარტოფილით, პომიდვრითა და ხახვით.
ავტორი:
პიკანტურად ჩაშუშული ქათამი კორეული სამზარეულოდან. ამ გემრიელად ქათმის კერძს დაკდორითანგს უწოდებენ.
პიკანტურად ჩაშუშული ქათამი კორეული სამზარეულოდან. ამ გემრიელად ქათმის კერძს დაკდორითანგს უწოდებენ.
ავტორი: