რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ნამცხვარი ირლანდიურად

ეს ნამცხვარი იდეალურად ეხამება როგორც ჩაის, ისე ყავას და საუკეთესო ვარიანტია თქვენი ოჯახური თუ მეგობრული სუფრის დასატკბობად.
ეს ნამცხვარი იდეალურად ეხამება როგორც ჩაის, ისე ყავას და საუკეთესო ვარიანტია თქვენი ოჯახური თუ მეგობრული სუფრის დასატკბობად.

0:00:00
10 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
115   გრამი დარბილებული ქარაქი/მარგარინი
1   ჭიქა შაქარი
2   ცალი კვერცხი
1 12   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1 34   ჭიქა ჭიქა ფქვილი
2   ჩ/კ გამაფხვიერებელი(საცხობი ფხვნილი)
12   ჩ/კ მარილი
12   ჭიქა რძე
14   ჭიქა შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175°-მდე(350F); ტაფას ან მრგვალ ყალიბს(22-23სმ⌀) მოაცხეთ ცხიმი და მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი.

2

საშუალო ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ კარაქი და შაქარი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ სათითაოდ ჩაუმატეთ ორი კვერცხი და ბოლოს ვანილი. ერთმანეთს ჯერ ცალკე შეურიეთ ფქვილი, მარილი, გამაფხვიერებელი და შემდეგ ეს მშრალი ნარევი რძესთან მონაცვლეობით ჩაუმატეთ(ფქვილი-რძე-ფქვილი-რძე) კრემისებურ მასას. თუ ცომი მყარი გამოგივათ ნაცვლად თხევადისა, მაშინ ერთი-ორი სუფრის კოვზი რძე დაუმატეთ.

3

მიღებული ცომი გადაიტანეთ ყალიბში და აცხვეთ 30-35 წუთი. გამოცხობის შემდეგ ყალიბითვე/ტაფითვე დადგით ცხაურზე გასაცივებლად. ამოაპირქვავეთ თეფშზე გადმოსაღებად და მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
საქონლის ხორცის კასეროლე
ქათამი ისპანახითა და ფეტათი
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ეს საკმაოდ პოპულარული და ძალიან გემრიელი კერძის რეცეპტი ნამდვილად გაახარებს კარტოფილის მოყვარულებს.
ეს საკმაოდ პოპულარული და ძალიან გემრიელი კერძის რეცეპტი ნამდვილად გაახარებს კარტოფილის მოყვარულებს.
ავტორი:
გამოუცხვეთ ეს უგემრიელესი გერმანული ბლინები საყვარელ ადამიანებს და აგრძნობინეთ მთავარი – ზრუნვა.
გამოუცხვეთ ეს უგემრიელესი გერმანული ბლინები საყვარელ ადამიანებს და აგრძნობინეთ მთავარი – ზრუნვა.
ავტორი:
ამ რეცეპტით მომზადებული ყაბაყი ყველას შეუყვარდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 2–3 დღემდე.
ამ რეცეპტით მომზადებული ყაბაყი ყველას შეუყვარდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 2–3 დღემდე.
ავტორი:
ბოსტნეულით გამდიდრებული შემწვარი ბრინჯის რეცეპტი.
ბოსტნეულით გამდიდრებული შემწვარი ბრინჯის რეცეპტი.
ავტორი: