რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

აჭარული ხაჭაპური

წარმოგიდგენთ მარტივ კულინარიულ რეცეპტს გემრიელი აჭარული ხაჭაპურის მოსამზადებლად. გაეცანით და შეაფასეთ!
წარმოგიდგენთ მარტივ კულინარიულ რეცეპტს გემრიელი აჭარული ხაჭაპურის მოსამზადებლად. გაეცანით და შეაფასეთ!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
200   გრამი ხაჭაპურის ცომი
100   გრამი ფქვილი
3   ცალი კვერცხი
20   გრამი კარაქი
100   გრამი სულგუნი
100   გრამი იმერული ყველი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გახეხეთ სულგუნი და იმერული ყველი. ჩაუმატეთ კარაქი, 1 ცალი კვერცხი და ჩანგლით შეურიეთ.

2

განაცალკევეთმეორე კვერცხის გული ცილისგან და გათქვიფეთ.

3

მოზილეთ ხაჭაპურის ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე, დაასვენეთ 10 წუთით და შემდეგ გააბტყელეთ ოვალურ ფორმაზე. გადაანაწილეთ მასზე ყველის მასა და ამოუკეცეთ კიდეები ნავისებური ფორმის მისაღებად.

4

გააცხელეთ ღუმელი. საცხობ ლანგარს მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი, მოათავსეთ მასზე აჭარული ხაჭაპური, შედგით ღუმელში და აცხვეთ 12 წუთის განმავლობაში, მაღალ ტემპერატურაზე.

5

ამ დროის გასვლის შემდეგ, მოაცხეთ გათქვეფილი კვერცხის გული გამომცხვარ ცომს, მესამე კვერცხი კი ყველის მასაში ჩატეხეთ. შეაბრუნეთ აჭარული ხაჭაპური ღუმელში და აცხვეთ დამატებით 3 წუთის განმავლობაში. გამოიღეთ და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი რეცეპტი ფენოვანი ხაჭაპურის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ახლობლებს.
მარტივი რეცეპტი ფენოვანი ხაჭაპურის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ახლობლებს.
ავტორი:
გამორჩეულად საყვარელი და გემრიელი აჩმის რეცეპტი.
გამორჩეულად საყვარელი და გემრიელი აჩმის რეცეპტი.
ავტორი:
ძალიან გემრიელი და, ალბათ, ყველასათვის საყვარელი იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი :)
ძალიან გემრიელი და, ალბათ, ყველასათვის საყვარელი იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი :)
ავტორი:
გავიხსენოთ ხაჭაპურის მომზადების ერთ–ერთი ძველი მეთოდი :) შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშულიც და შემწვარიც.
გავიხსენოთ ხაჭაპურის მომზადების ერთ–ერთი ძველი მეთოდი :) შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშულიც და შემწვარიც.
ავტორი: