რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

აჩმა

გამორჩეულად საყვარელი და გემრიელი აჩმის რეცეპტი.
გამორჩეულად საყვარელი და გემრიელი აჩმის რეცეპტი.

1:30:00
30 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
5   ცალი კვერცხი
2   ჩ/ჭ თბილი წყალი
1   კგ. ყველი
1 12   კგ. ფქვილი
2   ს/კ მარილი
2   ცალი მარგარინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ათქვიფეთ 5 კვერცხი და ჩაასხით 2 ჩ/ჭ წყალი. აურიეთ კარგად და დაუმატეთ დაახლოებით 1 ½ კგ ფქვილი, ან რამდენსაც შეიზელს. მოზილეთ მაგარი ცომი. გაყავით 8 თანაბარ ნაწილად.

2

ამასობაში, დიდ ქვაბში ჩაასხით წყალი, შემოდგით ცეცხლზე და ჩააყარეთ 2 ს/კ მარილი.

3

ცომის პირველი და ბოლო ფენა შედარებით უფრო დიდზე უნდა გააბრტყელოთ. ძალიან თხლად გაბრტყელებული პირველი ფენა და ცხიმმოსმულ ლანგარზე დააფინეთ ისე, რომ ლანგრის კიდეებზეც გადმოეფინოს. წაუსვით მარგარინი.

4

გააბრტყელეთ თხლად მეორე ფენა და ჩააგდეთ მდუღარე წყალში, გააჩერეთ 2-3 წუთით, ამოიღეთ და ჯამში ჩასხმულ ცივ წყალში გადაიტანეთ, გააშალეთ და გააცივეთ. ხელით ან პატარა საწურით ამოიღეთ, გაწურეთ და გადააფინეთ მარგარინმოსმულ პირველ ფენას. ასე უნდა მომზადდეს 6 ფენა. პირველი და ბოლო მერვე ფენა მოუხარშავი უნდა იყოს. 8-ვე ფენას ზემოდან გადაუსვით მარგარინი. ყველი დაფშვენით და თანაბრად გაყავით. მოაყარეთ მარგარინწასმულ მე-4 და მე-5 ფენას.

5

როცა გამოსაცხობად გაამზადებთ დაჭერით სასურველი ზომის ნაჭრებად.

6

აცხვეთ დაახლოებით 200 C-ზე 30 წუთით, ან თავზე კარგად გადაბრაწვამდე. ღუმელში ჯერ დაბლა შედგით, შემდეგ ცოტა მაღლა მოათავსეთ. გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
პომიდორი და ყაბაყი
კვერცხი ისპანახითა და სოკოთი
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
გავიხსენოთ ხაჭაპურის მომზადების ერთ–ერთი ძველი მეთოდი :) შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშულიც და შემწვარიც.
გავიხსენოთ ხაჭაპურის მომზადების ერთ–ერთი ძველი მეთოდი :) შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშულიც და შემწვარიც.
ავტორი:
წარმოგიდგენთ მარტივ კულინარიულ რეცეპტს გემრიელი აჭარული ხაჭაპურის მოსამზადებლად. გაეცანით და შეაფასეთ!
წარმოგიდგენთ მარტივ კულინარიულ რეცეპტს გემრიელი აჭარული ხაჭაპურის მოსამზადებლად. გაეცანით და შეაფასეთ!
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი ფენოვანი ხაჭაპურის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ახლობლებს.
მარტივი რეცეპტი ფენოვანი ხაჭაპურის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ახლობლებს.
ავტორი:
ძალიან გემრიელი და, ალბათ, ყველასათვის საყვარელი იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი :)
ძალიან გემრიელი და, ალბათ, ყველასათვის საყვარელი იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი :)
ავტორი: