რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

აჩმა

გამორჩეულად საყვარელი და გემრიელი აჩმის რეცეპტი.
გამორჩეულად საყვარელი და გემრიელი აჩმის რეცეპტი.

1:30:00
30 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
5   ცალი კვერცხი
2   ჩ/ჭ თბილი წყალი
1   კგ. ყველი
1 12   კგ. ფქვილი
2   ს/კ მარილი
2   ცალი მარგარინი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ათქვიფეთ 5 კვერცხი და ჩაასხით 2 ჩ/ჭ წყალი. აურიეთ კარგად და დაუმატეთ დაახლოებით 1 ½ კგ ფქვილი, ან რამდენსაც შეიზელს. მოზილეთ მაგარი ცომი. გაყავით 8 თანაბარ ნაწილად.

2

ამასობაში, დიდ ქვაბში ჩაასხით წყალი, შემოდგით ცეცხლზე და ჩააყარეთ 2 ს/კ მარილი.

3

ცომის პირველი და ბოლო ფენა შედარებით უფრო დიდზე უნდა გააბრტყელოთ. ძალიან თხლად გაბრტყელებული პირველი ფენა და ცხიმმოსმულ ლანგარზე დააფინეთ ისე, რომ ლანგრის კიდეებზეც გადმოეფინოს. წაუსვით მარგარინი.

4

გააბრტყელეთ თხლად მეორე ფენა და ჩააგდეთ მდუღარე წყალში, გააჩერეთ 2-3 წუთით, ამოიღეთ და ჯამში ჩასხმულ ცივ წყალში გადაიტანეთ, გააშალეთ და გააცივეთ. ხელით ან პატარა საწურით ამოიღეთ, გაწურეთ და გადააფინეთ მარგარინმოსმულ პირველ ფენას. ასე უნდა მომზადდეს 6 ფენა. პირველი და ბოლო მერვე ფენა მოუხარშავი უნდა იყოს. 8-ვე ფენას ზემოდან გადაუსვით მარგარინი. ყველი დაფშვენით და თანაბრად გაყავით. მოაყარეთ მარგარინწასმულ მე-4 და მე-5 ფენას.

5

როცა შესაწვავად გაამზადებთ დაჭერით სასურველი ზომის ნაჭრებად.

6

აცხვეთ დაახლოებით 200 C-ზე 30 წუთით, ან თავზე კარგად გადაბრაწვამდე. ღუმელში ჯერ დაბლა შედგით, შემდეგ ცოტა მაღლა მოათავსეთ. გემრიელად მიირთვით.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
გავიხსენოთ ხაჭაპურის მომზადების ერთ–ერთი ძველი მეთოდი :) შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშულიც და შემწვარიც.
გავიხსენოთ ხაჭაპურის მომზადების ერთ–ერთი ძველი მეთოდი :) შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშულიც და შემწვარიც.
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი ფენოვანი ხაჭაპურის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ახლობლებს.
მარტივი რეცეპტი ფენოვანი ხაჭაპურის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ახლობლებს.
ავტორი:
წარმოგიდგენთ მარტივ კულინარიულ რეცეპტს გემრიელი აჭარული ხაჭაპურის მოსამზადებლად. გაეცანით და შეაფასეთ!
წარმოგიდგენთ მარტივ კულინარიულ რეცეპტს გემრიელი აჭარული ხაჭაპურის მოსამზადებლად. გაეცანით და შეაფასეთ!
ავტორი:
ძალიან გემრიელი და, ალბათ, ყველასათვის საყვარელი იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი :)
ძალიან გემრიელი და, ალბათ, ყველასათვის საყვარელი იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი :)
ავტორი: