რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჭარხალი მაიონეზით

მოამზადეთ და მიირთვით სალათების მარგალიტი ქართული კულინარიიდან.
მოამზადეთ და მიირთვით სალათების მარგალიტი ქართული კულინარიიდან.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ჭარხალი
80   გრამი ოხრახუში
120   გრამი მწვანე ხახვი
1   ჩ/კ წითელი წიწაკა (სურვილისამებრ)
1   ჩ/კ ხმელი ქინძი
23   ჩ/კ უცხო სუნელი
23   ჩ/კ შავი წიწაკა
100   გრამი მაიონეზი
50   მლ/ლ პამიდვრის სოუსი
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გარეცხეთ ჭარხალი და ხარშეთ დარბილებამდე.

2

თხლად დაჭერით მწვანე ხახვი და ოხრახუში.

3

გათალეთ მოხარშული ჭარხალი და გახეხეთ. აცალეთ გაცივება. შემდეგ ჩაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში და შეურიეთ ხის კოვზით. შემდეგ ჩაუმატეთ ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, შავი წიწაკა, მარილი გემოვნებით და წითელი წიწაკა სურვილისამებრ. კარგად შეურიეთ.

4

ბოლოს ჩაუმატეთ ტომატი(ან 1 სუფრის კოვზი პამიდვრის პიურე 1 კბილი დაჭყლეტილი ნივრით), მაიონეზი და მაშინთვე შეურიეთ. მიირთვით ცივი.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ სოკოს გემრიელი კერძი – კარტოფილით, ნიგვზითა და სანელებლებით.
მოამზადეთ სოკოს გემრიელი კერძი – კარტოფილით, ნიგვზითა და სანელებლებით.
ავტორი:
კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი ბადრიჯნის მოსამზადებლად :)
კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი ბადრიჯნის მოსამზადებლად :)
ავტორი:
ბადრიჯნისაგან ბევრი გემრიელი კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ. იხილეთ ერთ-ერთი მათგანის რეცეპტი.
ბადრიჯნისაგან ბევრი გემრიელი კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ. იხილეთ ერთ-ერთი მათგანის რეცეპტი.
ავტორი:
სასარგებლო თვისებებით ცნობილი მინდვრის მხალეულის კერძი ქართული კულინარიიდან.  შეაფასეთ!
სასარგებლო თვისებებით ცნობილი მინდვრის მხალეულის კერძი ქართული კულინარიიდან. შეაფასეთ!
ავტორი: