რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

თეთრი ბლის მურაბა თხილით

მოამზადეთ და მოიმარაგეთ თეთრი ბლის გემრიელი მურაბა ზამთრის დღეების დასატკბობად :)
მოამზადეთ და მოიმარაგეთ თეთრი ბლის გემრიელი მურაბა ზამთრის დღეების დასატკბობად :)

4:00:00
10 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   კგ. თეთრი ბალი
2   კგ. შაქარი
500   გრამი თხილი
23   ჩ/კ ვანილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ბალი გარეცხეთ და მოაშორეთ ყუნწები და კურკები. უკვე გარჩეული ბალი 2 კგ–ს უნდა იწონიდეს.

2

გაარჩიეთ და დაჭერით თხილი ისე, რომ ბლის შუაგულში მოათავსოთ (კურკის ნაცვლად). თხილი ყველა ბალში მოათავსეთ.

3

2 კგ შაქარი ღრმა ქვაბში გადაიტანეთ და დაუმატეთ 500 მლ წყალი.

4

გააცხელეთ დაბალ ტემპერატურაზე, ურიეთ მუდმივად სიროფის მიღებამდე.

5

თხილიანი ბალი ღრმა თასში მოათავსეთ და დაასხით შაქრის სიროფი. წამოადუღეთ და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე 3 საათით, დროდადრო მოურიეთ.

6

დაუმატეთ ვანილი. ფრთხილად ამოურით და დაბალ ტემპერატურაზე კიდევ 10 წუთით ადუღეთ.

7

გააგრილეთ და ჩაასხით თავსახურიან ქილებში. შეინახეთ მაცივარში ან ბნელ და გრილ ადგილას. მიირთვით ცივი, როგორც დესერტი.

კომენტარები
1 კომენტარი

neliko
07/04/2017
3 საათი დუღილი ნამეტანია :)
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი, არომატული კომშის ჯემი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ :)
უგემრიელესი, არომატული კომშის ჯემი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ :)
ავტორი:
უგემრიელესი ლეღვის მურაბის რეცეპტი თქვენთვის და თქვენი ოჯახის ყველა წევრისათვის.
უგემრიელესი ლეღვის მურაბის რეცეპტი თქვენთვის და თქვენი ოჯახის ყველა წევრისათვის.
ავტორი:
ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.
ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.
ავტორი:
კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!
კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!
ავტორი: