რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მსხლის მურაბა

კიდევ ერთი გემრიელი მურაბის რეცეპტი კულინარიაზე.
კიდევ ერთი გემრიელი მურაბის რეცეპტი კულინარიაზე.

8:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   კგ. მსხალი
1 12   კგ. შაქარი
5   ცალი მიხაკი
13   ჩ/კ ვანილი
1 12   ლიტრი წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მსხალი მწიფე უნდა იყოს, თუმცა ძალიან რბილი არა. დაჭერით მსხალი (სურვილისამებრ გათალეთ), კურკები და შუაგული გადაყარეთ, დაჭრილი მსხალი კი ღრმა ქვაბში მოათავსეთ.

2

დაუმატეთ 1 ½ ლიტრი წყალი. აადუღეთ და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით.

3

მსხალი საწურზე გადაიტანეთ და წვენი თასზე გადაწურეთ. დატოვეთ საწურზე 15 წუთით.

4

400 მლ გადაწურული მსხლის წვენი ქვაბში მოათავსეთ. დაუმატეთ 1.5 კგ შაქარი და დადგით ძალიან დაბალ ცეცხლზე 10 წუთით, ურიეთ შაქრის გადნობამდე და წვენის გასქელებამდე.

5

დაჭრილი მსხალი სიროფიან ქვაბში მოათავსეთ. წამოადუღეთ და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 3 საათით. გადმოდგით გაზქურიდან და გააჩერეთ ქვაბშივე 3 საათით.

6

დაუმატეთ მიხაკი და ვანილი. მოურიეთ და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით. მსხალი მოწითალო ფერს მიიღებს. გადმოდგით გაზქურიდან და მთელი ღამით ქვაბში გააჩერეთ.

7

დილით დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით ისევ წამოადუღეთ.

8

მზა მურაბა გასტერილებულ ქილებში ჩაასხით. შეინახეთ მაცივარში ან ბნელ და გრილ ადგილას.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოიმარაგეთ გემრიელი ჯემი გრძელი ზამთრისათვის :)
მოიმარაგეთ გემრიელი ჯემი გრძელი ზამთრისათვის :)
ავტორი:
სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)
სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)
ავტორი:
განსაკუთრებით გემრიელი მაყვლის მურაბა. გემრიელია ჩაისთან ერთად.
განსაკუთრებით გემრიელი მაყვლის მურაბა. გემრიელია ჩაისთან ერთად.
ავტორი:
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ავტორი: