რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მსხლის მურაბა

კიდევ ერთი გემრიელი მურაბის რეცეპტი კულინარიაზე.
კიდევ ერთი გემრიელი მურაბის რეცეპტი კულინარიაზე.

8:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   კგ. მსხალი
1 12   კგ. შაქარი
5   ცალი მიხაკი
13   ჩ/კ ვანილი
1 12   ლიტრი წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მსხალი მწიფე უნდა იყოს, თუმცა ძალიან რბილი არა. დაჭერით მსხალი (სურვილისამებრ გათალეთ), კურკები და შუაგული გადაყარეთ, დაჭრილი მსხალი კი ღრმა ქვაბში მოათავსეთ.

2

დაუმატეთ 1 ½ ლიტრი წყალი. აადუღეთ და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით.

3

მსხალი საწურზე გადაიტანეთ და წვენი თასზე გადაწურეთ. დატოვეთ საწურზე 15 წუთით.

4

400 მლ გადაწურული მსხლის წვენი ქვაბში მოათავსეთ. დაუმატეთ 1.5 კგ შაქარი და დადგით ძალიან დაბალ ცეცხლზე 10 წუთით, ურიეთ შაქრის გადნობამდე და წვენის გასქელებამდე.

5

დაჭრილი მსხალი სიროფიან ქვაბში მოათავსეთ. წამოადუღეთ და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 3 საათით. გადმოდგით გაზქურიდან და გააჩერეთ ქვაბშივე 3 საათით.

6

დაუმატეთ მიხაკი და ვანილი. მოურიეთ და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით. მსხალი მოწითალო ფერს მიიღებს. გადმოდგით გაზქურიდან და მთელი ღამით ქვაბში გააჩერეთ.

7

დილით დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით ისევ წამოადუღეთ.

8

მზა მურაბა გასტერილებულ ქილებში ჩაასხით. შეინახეთ მაცივარში ან ბნელ და გრილ ადგილას.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)
სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)
ავტორი:
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ავტორი:
კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!
კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!
ავტორი:
უგემრიელესი, არომატული კომშის ჯემი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ :)
უგემრიელესი, არომატული კომშის ჯემი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ :)
ავტორი: