რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მსხლის მურაბა

კიდევ ერთი გემრიელი მურაბის რეცეპტი კულინარიაზე.
კიდევ ერთი გემრიელი მურაბის რეცეპტი კულინარიაზე.

8:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   კგ. მსხალი
1 12   კგ. შაქარი
5   ცალი მიხაკი
13   ჩ/კ ვანილი
1 12   ლიტრი წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მსხალი მწიფე უნდა იყოს, თუმცა ძალიან რბილი არა. დაჭერით მსხალი (სურვილისამებრ გათალეთ), კურკები და შუაგული გადაყარეთ, დაჭრილი მსხალი კი ღრმა ქვაბში მოათავსეთ.

2

დაუმატეთ 1 ½ ლიტრი წყალი. აადუღეთ და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით.

3

მსხალი საწურზე გადაიტანეთ და წვენი თასზე გადაწურეთ. დატოვეთ საწურზე 15 წუთით.

4

400 მლ გადაწურული მსხლის წვენი ქვაბში მოათავსეთ. დაუმატეთ 1.5 კგ შაქარი და დადგით ძალიან დაბალ ცეცხლზე 10 წუთით, ურიეთ შაქრის გადნობამდე და წვენის გასქელებამდე.

5

დაჭრილი მსხალი სიროფიან ქვაბში მოათავსეთ. წამოადუღეთ და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 3 საათით. გადმოდგით გაზქურიდან და გააჩერეთ ქვაბშივე 3 საათით.

6

დაუმატეთ მიხაკი და ვანილი. მოურიეთ და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით. მსხალი მოწითალო ფერს მიიღებს. გადმოდგით გაზქურიდან და მთელი ღამით ქვაბში გააჩერეთ.

7

დილით დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით ისევ წამოადუღეთ.

8

მზა მურაბა გასტერილებულ ქილებში ჩაასხით. შეინახეთ მაცივარში ან ბნელ და გრილ ადგილას.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ხაჭოს დესერტი
ხაჭოს დესერტი
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
მოგესალემებით მე ვარ მიშკა და მინდა გაგიზიაროთ ჩემი მოგონილი რეცეპტი საუზმისთვის :)) <3 გამოდის 4 დიდი ნაჭერი:)
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ყველას უყვარს საზამთროს ხრაშუნა მურაბა. ჩვენ ხრაშუნა საზამთროს მურაბის მომზადების რეცეპტს გაგანდობთ.
ყველას უყვარს საზამთროს ხრაშუნა მურაბა. ჩვენ ხრაშუნა საზამთროს მურაბის მომზადების რეცეპტს გაგანდობთ.
ავტორი:
ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.
ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.
ავტორი:
სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)
სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)
ავტორი:
თუ მანდარინი გიყვართ, მანდარინის მურაბა უფრო მეტად შეგიყვარდებათ!
თუ მანდარინი გიყვართ, მანდარინის მურაბა უფრო მეტად შეგიყვარდებათ!
ავტორი: