რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვარდის მურაბა

სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)
სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)

2:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
300   გრამი ვარდის ფურცლები
1   კგ. შაქარი
600   მლ/ლ წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ვარდის ფურცლები და 200 გრ შაქარი თასში მოათავსეთ.

2

ხელით 5–7 წუთით დასრისეთ. დასრესილ მასას წვენი გამოუვა.

3

დაუმატეთ კიდევ 200 გრ შაქარი. აურიეთ, დააფარეთ და შედგით მაცივარში ერთი დღით.

4

600 გრ შაქარი ღრმა ქვაბში მოათავსეთ. დაუმატეთ 600 მლ წყალი. გააცხელეთ დაბალ ტემპერატურაზე, ურიეთ მუდმივად სიროფის მიღებამდე.

5

ვარდის ფურცლების ნაზავი მაცივრიდან გამოიღეთ და ფურცლებისაგან ერთი გუნდა გააკეთეთ.

6

ვარდის ფურცლების გუნდა ქვაბში, შაქრისა და წყლის სიროფში გადაიტანეთ. თასში დარჩენილი წვენი კი შეინახეთ.

7

მოურიეთ ხის კოვზით.

8

აადუღეთ. შემდეგ ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე ნახევარი საათით. დაუმატეთ გადანახული ვარდის ფურცლების წვენი. მოურიეთ და ისევ ადუღეთ. ურიეთ დროდადრო, ნაზავის გასქელებამდე.

9

მურაბა გააცივეთ და გადაიტანეთ ქილებში. შეინახეთ მაცივარში. მიირთვით ცივი – როგორც ჯემი ან დესერტი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ და მოიმარაგეთ თეთრი ბლის გემრიელი მურაბა ზამთრის დღეების დასატკბობად :)
მოამზადეთ და მოიმარაგეთ თეთრი ბლის გემრიელი მურაბა ზამთრის დღეების დასატკბობად :)
ავტორი:
მარიეტას მარტივი რეცეპტი ჟოლოს ჯემის მოსამზადებლად.
მარიეტას მარტივი რეცეპტი ჟოლოს ჯემის მოსამზადებლად.
ავტორი:
კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!
კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!
ავტორი:
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ავტორი: