თეთრი ბლის მურაბა თხილით
მოამზადეთ და მოიმარაგეთ თეთრი ბლის გემრიელი მურაბა ზამთრის დღეების დასატკბობად :)
ბალი გარეცხეთ და მოაშორეთ ყუნწები და კურკები. უკვე გარჩეული ბალი 2 კგ–ს უნდა იწონიდეს.
გაარჩიეთ და დაჭერით თხილი ისე, რომ ბლის შუაგულში მოათავსოთ (კურკის ნაცვლად). თხილი ყველა ბალში მოათავსეთ.
2 კგ შაქარი ღრმა ქვაბში გადაიტანეთ და დაუმატეთ 500 მლ წყალი.
გააცხელეთ დაბალ ტემპერატურაზე, ურიეთ მუდმივად სიროფის მიღებამდე.
თხილიანი ბალი ღრმა თასში მოათავსეთ და დაასხით შაქრის სიროფი. წამოადუღეთ და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე 3 საათით, დროდადრო მოურიეთ.
დაუმატეთ ვანილი. ფრთხილად ამოურით და დაბალ ტემპერატურაზე კიდევ 10 წუთით ადუღეთ.
გააგრილეთ და ჩაასხით თავსახურიან ქილებში. შეინახეთ მაცივარში ან ბნელ და გრილ ადგილას. მიირთვით ცივი, როგორც დესერტი.