წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 2 ცალ საცხობ ლანგარს ან დააფინეთ პერგამენტი.
ცომის გასაკეთებლად: პატარა ქვაბში მოათავსეთ 50 გრ დაჭრილი კარაქი, 150 მლ წყალი და დადგით დაბალ ტემპერატურაზე. კარაქი გაადნეთ და წამოადუღეთ. გადმოდგით გაზქურიდან, დაუმატეთ 70 გრ ფქვილი და მოზილეთ რბილი ცომი. ცოტათი გააგრილეთ და შემდეგ ნელ–ნელა შეურიეთ ათქვეფილი კვერცხი. თითოეული დამატების შემდეგ კარგად მოზილეთ.
ნაზავი კოვზით საკონდიტრო კრემის ტომარაში გადაიტანეთ და 1 სმ ზომის ჩვეულებრივი მრგვალი ფორმა დაუმაგრეთ. ცომი წინასწარ გამზადებულ ლანგრებზე ეკლერის ფორმით მოასხით (დაახლოებით 13–15 სმ სიგრძის). ეკლერებს შორის ცოტაოდენი ადგილი დატოვეთ. აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 10 წუთით. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა 170 C-მდე და აცხვეთ კიდევ 20 წუთით ცომის ამოსვლამდე და გადაბრაწვამდე.
გამოიღეთ ღუმელიდან და ერთი მხრიდან შუაში გაჭერით, რომ კარგად გაგრილდეს. მოათავსეთ რკინის ცხაურზე და ბოლომდე გააგრილეთ.
კრემის გასაკეთებლად: ნაღები მისქერით მაღალ სიჩქარეზე ათქვიფეთ. ნელ–ნელა შეურიეთ შაქარი. დაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი და თქვიფეთ მყარი და ერთგვაროვანი კრემის მიღებამდე. გადაიტანეთ საკონდიტრო კრემის ტომარაში და გაგრილებული ეკლერები ამოავსეთ.
შოკოლადის მინანქრის გასაკეთებლად: შოკოლადი დატეხეთ და თასში მოათავსეთ. გაზქურაზე ქვაბით აადუღეთ წყალი და შოკოლადის თასი ქვაბზე ისე მოათავსეთ, რომ თასის ძირი წყალს არ ეხებოდეს. დაუმატეთ 2 ს/კ წყალი და 15 გრ კარაქი და გადნობამდე ურიეთ. გადმოდგით გაზქურიდან და შეურიეთ შაქრის პუდრა, თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მიღებული მასა ეკლერებს კოვზით მოასხით და გააგრილეთ.