რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ლიმონის ნამცხვრები

არომატული დესერტი ლიმონის ნამცხვრის მოყვარულთათვის.
არომატული დესერტი ლიმონის ნამცხვრის მოყვარულთათვის.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ცალი საშუალო ლიმონი
1 14   ჭიქა შაქარი
125   გრამი დარბილებული კარაქი
2   ცალი დაცალკევებული კვერცხი
1   ჭიქა საფუარიანი ფქვილი
2   ს/კ რძე
მაღალცხიმოვანი ნაღები მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე. კექსის 6 ფორმიან საცხობ ტაფას წაუსვით ცხიმი. თითოეული ლიმონი დაჭერით 2 მმ სისქის 6 ნაჭრად. მოათავსეთ 2 სუფრის კოვზი შაქარი თეფშზე. სათითაოდ კარგად ამოავლეთ ნაჭრები შაქარში და მოათავსეთ წინასწარ მომზადებულ ფორმიან ტაფაზე.

2

გახეხეთ ერთი ლიმონის კანი, რომ 2 ჩაის კოვზი გაავსოს. დარჩენილი ლიმონი გაწურეთ. მიქსერის დახმარებით ათქვიფეთ კარაქი, ½ ჭიქა შაქარი და ლიმონის კანი ფაფუკი მასის მიღებამდე. სათითაოდ დაუმატეთ კვერცხის გულები და კარგად შეათქვიფეთ. გარეცხეთ და გაამშრალეთ სათქვეფი ჯოხები. სხვა თასში თქიფეთ კვერცხის ცილა მასის გამყარებამდე.

3

მოაყარეთ ფქვილი კარაქის ნაზავს. დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი და რძე. ურიეთ კარგად შერევამდე. გამოიყენეთ დიდი რკინის კოვზი და ფრთხილად გადაიტანეთ კვერცხის ცილა კარაქის ნაზავში. გაანაწილეთ ნაზავი წინასწარ მომზადებულ 6 ფორმაში. მოასწორეთ ზედაპირი. აცხვეთ 20 წუთით, ოქროსფერი ფერის მიღებამდე, ან სანამ ცენტრში მოთავსებულ ჯოხს სუფთას არ ამოიღებთ. გააჩერეთ ფორმაშივე 10 წუთით. გადმოაბრუნეთ საცხობი ფორმა რკინის ცხაურზე.

4

ამასობაში, მოათავსეთ დარჩენილი შაქარი და 1/3 ჭიქა ლიმონის წვენი ტაფაზე, საშუალო ტემპერატურაზე. ადუღეთ, ურიეთ დროდადრო, 3–4 წუთის განმავლობაში შაქრის გახსნამდე. წამოაუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა. ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე 4–5 წუთით, გასქელებამდე. ნამცხვარს სიროფის ნახევარი კოვზით მოასხურეთ. გააგრილეთ 5 წუთით. მიირთვით თბილი დარჩენილ სიროფთან და ნაღებთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ყველასათვის ცნობილი და საყვარელი ნამცხვარი იდეალი მარიეტას რეცეპტით იოლი მოსამზადებელი და გემრიელია.
ყველასათვის ცნობილი და საყვარელი ნამცხვარი იდეალი მარიეტას რეცეპტით იოლი მოსამზადებელი და გემრიელია.
ავტორი:
ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.
ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.
ავტორი:
არ გამოტოვოთ საუკეთესო ტირამისუს რეცეპტი. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს!
არ გამოტოვოთ საუკეთესო ტირამისუს რეცეპტი. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს!
ავტორი:
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ავტორი: