რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ყარაყუმი

მარიეტამ საოცარი დესერტის რეცეპტით გაგვანებივრა!
მარიეტამ საოცარი დესერტის რეცეპტით გაგვანებივრა!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

 გამოიყენეთ საყვარელი ხილფაფა ყარაყუმის მომზადებისას და თქვენი ნამცხვარი უფრო მეტად გემრიელი იქნება.
 

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა შაქარი
300   გრამი კარაქი
4   ცალი კვერცხი
1   ჩ/კ სოდა ძმრით
ვანილი
1   ჭიქა დაჭრილი ნიგოზი
1   ჭიქა ხილფაფა (შავი ქლიავის, შინდის)
ფქვილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ერთ ჭიქა შაქარს დავამატოთ 300 გრამი დარბილებული კარაქი. დავამატოთ 4 კვერცხის გული 1 ჩაის კოვზი სოდა-ძმრით და იმდენი ფქვილი, რომ მაგარი ცომი გამოვიდეს. როდესაც მაგარ ცომს მოვზილავთ, გავყოთ ის 3 ნაწილად და 1 საათით შევდგათ საყინულეში.

2

ოთხი კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ და გავაკეთოთ ბეზე. შემდეგ დავამატოთ 1 ჭიქა შაქარი, ვანილი, 1 ჭიქა ხილფაფა, 1 ჭიქა დაჭრილი ნოგოზი და კვლავ ავთქვიფოთ.

3

ერთი საათის შემდეგ ცომი გამოვიღოთ საყინულედან. ჯერ ცომის ერთი ნაწილი გავხეხოთ საცხობ ლანგარზე და მოვასხათ გათქვეფილი ჯემიანი მასის ნახევარი; შემდეგ მეორე ნაწილი მოვახეხოთ და კვლავ მოვასხათ ჯემიანი მასა. ბოლოს დავახეხოთ მესამე ნაწილი და შევდგათ გამოსაცხობად.

4

ვაცხოთ 180 გრადუსზე. როდესაც გამოცხვება, გავაცივოთ და სურვილისამებრ მოვაფრქვიოთ შაქრის პუდრა.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
პომიდორი და ყაბაყი
კვერცხი ისპანახითა და სოკოთი
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
ავტორი:
ძალიან ცოტა დროა საჭირო ორი უგემრიელესი შოკოლადის ნამცხვრის მოსამზადებლად.
ძალიან ცოტა დროა საჭირო ორი უგემრიელესი შოკოლადის ნამცხვრის მოსამზადებლად.
ავტორი:
ვაშლის უგემრიელესი ნამცხვარი ამ მარტივი რეცეპტით ძალიან მცირე დროში მზადდება :)
ვაშლის უგემრიელესი ნამცხვარი ამ მარტივი რეცეპტით ძალიან მცირე დროში მზადდება :)
ავტორი:
დღეს ისეთი ნამცხვრის რეცეპტს გაგიმხელთ, რომლსაც ბევრი თქვენგანი ზეპირადაც დაიმახსოვრებს მომავალში.
დღეს ისეთი ნამცხვრის რეცეპტს გაგიმხელთ, რომლსაც ბევრი თქვენგანი ზეპირადაც დაიმახსოვრებს მომავალში.
ავტორი: