ხილის ნაყინი
ბანანისა და მარწყვის გემრიელი ნაყინი ცხელი დღეების გასაგრილებლად :)
გარეცხილი და გარჩეული მარწყვი, 2 ს/კ შაქარი და ლიმონის წვენი მოათავსეთ ბლენდერში. თქვიფეთ გლუვი მასის მიღებამდე. მარწყვის ნაზავის ნახევარი ნაყინის ფორმებში გადაანაწილეთ (დაახლ. 2 ს/კ თითოეულში).
პატარა თასში აურიეთ ბანანის პიურე, იოგურტი, 1 ს/კ შაქარი და ვანილი. ურიეთ კარგად შერევამდე.
ბანანის ნაზავი ნაყინის ფორმებში გადაიტანეთ და ამოავსეთ 2/3 –მდე.
ნაყინის ფორმები დარჩენილი მარწყვის ნაზავით შეავსეთ და ცენტრში ხის ჯოხები მოათავსეთ. გაყინეთ 4–დან 24– საათამდე. ამოიღეთ ფორმებიდან და გემრიელად გაგრილდით!