რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხარჩო

საქონლის ხორცის წვნიანი პომიდვრით, სანელებლებითა და ბევრი მწვანილით – სადილი მთელი ოჯახისათვის!
საქონლის ხორცის წვნიანი პომიდვრით, სანელებლებითა და ბევრი მწვანილით – სადილი მთელი ოჯახისათვის!

2:45:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 13   კგ. საქონლის ხორცი
3   ჩ/კ მარილი
4   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   თავი საშუალო დაჭრილი ხახვი
2   ღერი წვრილად დაჭრილი ნიახური
4   ჭიქა საქონლის ხორცის ბულიონი
4   ჭიქა წყალი
800   გრამი დაჭრილი პომიდორი
2   ცალი დაფნის ფოთოლი
1   ჩ/კ დაფქული ქინძის მარცვლები
1   ჩ/კ შებოლილი პაპრიკა
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
12   ჭიქა უმი თეთრი ბრინჯი
2   ს/კ ლიმონის წვენი
14   ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში
14   ჭიქა დაჭრილი კამა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით საქონლის ხორცი, მოაყარეთ 3 ჩ/კ მარილი და ამოურიეთ. დიდი ქვაბი საშუალო ტემპერატურაზე გააცხელეთ და ჩაასხით 2 ს/კ ზეთი. როცა ზეთი გაცხელდება, საქონლის ხორცი ორ ნაწილად გავაყვით და ქვაბში მოათავსეთ. თითოეულ ჯერზე თუშეთ ისე, რომ ყველა მხრიდან შეიბრაწოს. ხორცი ქვაბიდან ამოიღეთ და გადადგით.

2

ამავე ქვაბში მოათავსეთ დაჭრილი ხახვი და ნიახური, ზეთი საჭიროებისამებრ. თუშეთ 5 წუთით, დარბილებამდე.

3

დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი პომიდორი, 4 ჭიქა ბულიონი, 4 ჭიქა წყალი, 2 ცალი დაფნის ფოთოლი და შებრაწული საქონლის ხორცი. აადუღეთ, შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა, დააფარეთ და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე 1.5–დან 2 საათამდე, ან ხორცის დარბილებამდე.

4

დაუმატეთ ½ ჭიქა ბრინჯი, 2 ს/კ ლიმონის წვენი, 2 კბილი დაკეპილი ნიორი, 1 ჩ/კ ქინძი, 1 ჩ/კ პაპრიკა. დააფარეთ და ადუღეთ 20 წუთით ან ბრინჯის დარბილებამდე.

5

გადმოდგით გაზქურიდან და დაუმატეთ ¼ ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში და ¼ ჭიქა დაჭრილი კამა. დააფარეთ თავსახური და მირთმევამდე 10 წუთით ასე დატოვეთ. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით და მორთეთ მწვანილით. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი ქათმის ბულიონის მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან. მოამზადეთ და მიირთვით სანამ ცხელია.
გემრიელი ქათმის ბულიონის მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან. მოამზადეთ და მიირთვით სანამ ცხელია.
ავტორი:
პელმენის მოყვარულებს ალბათ პელმენის ბულიონის მირთმევაც გესიამოვნებათ
პელმენის მოყვარულებს ალბათ პელმენის ბულიონის მირთმევაც გესიამოვნებათ
ავტორი:
გუფთის სუპი - კერძი, რომელიც ოჯახის ყველა წევრს შეუყვარდება.
გუფთის სუპი - კერძი, რომელიც ოჯახის ყველა წევრს შეუყვარდება.
ავტორი:
გიცდიათ ბოსტნეულისა და საქონლის ხორცის სუპის მომზადება ერთად? ეს შესანიშნავი შანსია, რომ ეს სცადოთ.
გიცდიათ ბოსტნეულისა და საქონლის ხორცის სუპის მომზადება ერთად? ეს შესანიშნავი შანსია, რომ ეს სცადოთ.
ავტორი: