რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხაჭოს დესერტი

გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
3

None
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
ხაჭო 300 გრ
არაჟანი 500 გრ
შაქარი 200 გრ
2 შეკვრა ვანილი
მარწყვი 1 კგ
ჟელე 50 გრ
ორცხობილა 500 გრ
კარაქი 150 გრ
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თქვენთვის სასურველი ორცხობილა კარგად დაფᲨვენით. 150გრ კარაქი გაადნეთ და შეურიეთ ორცხობილას, შემდეგ გადაიტანეთ ყალიბᲨი და 20 წუთით მოათავსეთ მაცივარში.

2

30 გრ ჟელეს დავასხათ ანადუღარი წყალი, სანამ ჟელე აფუვდება მოვამზადოთ შიგთავსი. ხაჭო მოვათავსოთ ჯამში და კარგად გავთქვიფოთ, ნელნელა დავამატოთ არაჟანი და შაქარი. ერთგვაროვანი მასის მიღების შემდეგ, ერთ მუჭა მარწყვს ვაბლენდერებთ და ვასხამთ მასაში (ამით ის მიიღებს ფერს და მარწყვის გემოთიც გაჯერდება) მიღებულ მასას ჩააყარეთ ვანილი. (იმისთვის, რომ შიგთავსში იგრძნოთ მარწყვის რბილობები, შეგიძლიათ ჩააჭრათ კიდეც) ავუფებულ ჟელატინს გავადნობთ გასქურაზე, არ ვაცლით ადუღებას. ვუმატებთ მზა შიგთავსს, ვურევთ კარგად, ვასხამთ ყალიბᲨი და ვინახავთ მაცივარში, რაც უფრო დიდ ხანს დავაყოვნებთ, მით უფრო კარგად შეიკვრება მასა.

3

მარწყვს დავჭრით თხელ ფენებად, ამასობაᲨი 20 გრ ჟელატინს ვამზადებთ იგივე წესით, 2 ს/კ შაქართან ერთად ვადნობთ. დაჭრილ მარწყვით ვაფორმებთ დესერტს სურვილისამებრ და ზემოდან ვასხამთ ჟელეს, ვათავსებთ მაცივარᲨი 1 საათით და დესერტი მზადაა.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.
მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.
ავტორი:
დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!
დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!
ავტორი:
გიყვართ ატამი?  1 საათში თქვენი საყვარელი ხილი თქვენს საყვარელ დესერტად გადაიქცევა ;)
გიყვართ ატამი? 1 საათში თქვენი საყვარელი ხილი თქვენს საყვარელ დესერტად გადაიქცევა ;)
ავტორი: