რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გოგრა ხილის პუდინგით

მიირთვით სადილის შემდეგ ეს საუცხოოდ მომზადებული გოგრა, რომელიც სავსეა შემოდგომის ხილით :)
მიირთვით სადილის შემდეგ ეს საუცხოოდ მომზადებული გოგრა, რომელიც სავსეა შემოდგომის ხილით :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ცალი გოგრა, 1–დან 1.3 კგ.–მდე
2   ს/კ გამდნარი კარაქი ან მარგარინი
2   ს/კ შაქარი
2   ცალი მოზრდილი კვერცხი
12   ჭიქა შაქარი
12   ჭიქა გამდნარი კარაქი ან მარგარინი
34   ჭიქა ნაღებისა და რძის ნარევი
34   ჭიქა მოხალული პეკანი
1   ცალი ქიშმიშიანი პური
12   ჭიქა ახალი მოცვი ან ატამი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გოგრას მოაჭერით ზედა ნაწილი და ყუნწით მოხადეთ. კოვზით ამოაცალეთ თესლი და რბილობი და გადაინახეთ. დარჩენილ ქერქს შიგნიდან წაუსვით 1 სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი. მოაყარეთ 1 სუფრის კოვზი შაქარი და მოჭრილი ნაწილი ისევ დააფარეთ. აცხვეთ 180° C-ზე 35 წუთით.

2

გამომცხვარ ქერქს შიგნიდან კვლავ წაუსვით 1 სუფრის კოვზი კარაქი და მოაყარეთ 1 სუფრის კოვზი შაქარი.

3

აურიეთ ერთმანეთში კვერცხი და მომდევნო 6 ინგრედიენტი: 1/2 ჭიქა შაქარი, გამდნარი კარაქი, ნაღებისა და რძის თანაბარი ნარევი, პეკანი (შესაძლებელია ნიგოზიც), 500 გრ.იანი 2.5 სმ. კუბიკებად დაჭრილი ქიშმიშიანი პური (ცადეთ ნაზუქით) და ახალი მოცვი ან კუბიკებად დაჭრილი ატამი. მიღებული პუდინგი კოვზით გადაიტანეთ 20 სმ. ზომის კვადრატულ საცხობ ფორმაზე.

4

აცხვეთ გოგრა და პუდინგი 180° C-ზე 25 წუთით. შემდეგ გოგრა გააგრილეთ და პუდინგი მასში კოვზით გადაიტანეთ.

შენიშვნა: ინდივიდუალურად მისართმევად, გამოიყენეთ თორმეტი 250 გრამიანი გოგრა. გამოაცალეთ თესლი და რბილობი. წაუსვით 1 ჩაის კოვზი კარაქი და მოაყარეთ ამდენივე შაქარი. აცხვეთ პურის პუდინგთან ერთად (პატარა გოგრებს, დიდისგან განსხვავებით, წინასწარ გამოცხობა არ სჭირდება), შემდეგ კი გადაიტანეთ პუდინგი გოგრებში.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ზაფხული ხილის დესერტის გარეშე წარმოუდგენელია, გემრიელი ხილის დესერტი კი უმარტივესი მოსამზადებელია.
ზაფხული ხილის დესერტის გარეშე წარმოუდგენელია, გემრიელი ხილის დესერტი კი უმარტივესი მოსამზადებელია.
ავტორი:
სიცილიაში შავი თუთის გრანიტას ყველა ტრადიციული მენიუს დასაწყისში წააწყდებით.
სიცილიაში შავი თუთის გრანიტას ყველა ტრადიციული მენიუს დასაწყისში წააწყდებით.
ავტორი:
გაუმასპინძლდი მეგობრებს უგემრიელესი საზაფხულო დესერტით და ყველა გაოცებული დარჩება.
გაუმასპინძლდი მეგობრებს უგემრიელესი საზაფხულო დესერტით და ყველა გაოცებული დარჩება.
ავტორი: