რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

წვნიანი ყველით

წვნიანი კარტოფილითა და გახეხილი ყველით – განსხვავებული და გემრიელი წვნიანი.
წვნიანი კარტოფილითა და გახეხილი ყველით – განსხვავებული და გემრიელი წვნიანი.

1:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

თავზე მოაყარეთ: გახეხილი ყველი ჩედარი, არაჟანი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, დაქუცმაცებული ბეკონი, დაჭრილი წიწაკა.

რეცეპტის ინგრედიენტები
225   გრამი ბეკონი
12   თავი ხახვი
3   ს/კ ფქვილი
4   ჭიქა ქათმის ბულიონი
1 13   კგ. წითელი კარტოფილი
1 12   ჭიქა გახეხილი ჩედარი
2   ჭიქა მოუხდელი რძე
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე ქვაბში მოათავსეთ დაჭრილი ბეკონი და წვით გახრაშუნებამდე. თეფშზე დააფინეთ ქაღალდის ხელსახოცი და გადაიტანეთ შემწვარი ბეკონი. ცხიმი ქვაბშივე დატოვეთ.

2

შეამცირეთ ტემპერატურა საშუალომდე და ამავე ქვაბში დაჭრილი ხახვი მოათავსეთ. თუშეთ დარბილებამდე, დაახლოებით 5 წუთით. მოაყარეთ ფქვილი და ურიეთ მუდმივად, დაახლოებით 1 წუთით.

3

ნელ–ნელა შეურიეთ ქათმის ბულიონი, თან ურიეთ. დაუმატეთ დაჭრილი კარტოფილი და აადუღეთ. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა და ხარშეთ კარტოფილის დარბილებამდე, დაახლოებით 15–30 წუთით.

4

საჭყლეტით კარტოფილის ნაწილი დასრისეთ რომ წვნიანი გასქელდეს. შეურიეთ გახეხილი ყველი ჩედარი და ურიეთ ყველის დადნობამდე. დაუმატეთ რძე, შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. აადუღეთ დაბალ ცეცხლზე და ხარშეთ კიდევ 10 წუთით.

5

წვნიანი ჯამებში გადმოიღეთ. მორთეთ დაქუცმაცებული ბეკონით, არაჟნით, მწვანე ხახვითა და წიწაკით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
საუკეთესო წვნიანი რძით – სწრაფი და მარტივი სადილი.
საუკეთესო წვნიანი რძით – სწრაფი და მარტივი სადილი.
ავტორი:
ბროკოლისა და ჩედარის ჯანსაღი და გემრიელი წვნიანი მთელი ოჯახისათვის :)
ბროკოლისა და ჩედარის ჯანსაღი და გემრიელი წვნიანი მთელი ოჯახისათვის :)
ავტორი:
ყველაზე გამორჩეული სუპი კარტოფილითა და ლორით, რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ. დააგემოვნეთ :)
ყველაზე გამორჩეული სუპი კარტოფილითა და ლორით, რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ. დააგემოვნეთ :)
ავტორი:
წვნიანის რეცეპტები არასდროსაა საკმარისი. კიდევ ერთი უგემრიელესი წვნიანის რეცეპტი კულინარიაზე. მოამზადეთ ახალი კერძი :)
წვნიანის რეცეპტები არასდროსაა საკმარისი. კიდევ ერთი უგემრიელესი წვნიანის რეცეპტი კულინარიაზე. მოამზადეთ ახალი კერძი :)
ავტორი: