რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვარენიკი ალუბლით

მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.
მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ჭიქა ხორბლის ფქვილი
12   ჭიქა რძე
12   ჭიქა წყალი
1   ცალი კვერცხი
1   ჩ/კ მცენარეული ზეთი
1   ჩ/კ მარილი
500   გრამი მსხვილი ალუბალი
4   ს/კ შაქრის ფხვნილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ალუბალი გაარჩიეთ, გარეცხეთ და დაკურკეთ. მოათავსეთ ფაიფურის ჭურჭელში და მოაყარეთ რამდენიმე სუფრის კოვზი შაქრის ფხვნილი ისე, რომ ალუბალი კარგად დატკბეს და წვენიც გაუშვას. დატოვეთ რამდენიმე ხნით მაცივარში.

2

შეაზავეთ ერთმანეთში რძე, თბილი წყალი, მარილი და ზეთი; მოურიეთ, რომ მარილი კარგად გაიხსნას სითხეში.

3

გაცერით ჯამში ფქვილი, დაუმატეთ მას კვერცხი, წყლისა და რძის ნაზავი, და მოზილეთ ცომი. თუ ფქვილი დაგაკლდათ — ცოტ-ცოტა კიდევ შეაზილეთ მანამ, სანამ არ მიიღებთ საკმაოდ მკვრივ ცომს (დაახლოებით ისეთს, როგორსაც ხინკლისთვის ვამზადებთ). გამზადებულ ცომს გადააკარით პოლიეთილენი და დატოვეთ 30-40 წუთით, რათა ცომმა „დაისვენოს“. შემდეგ ისევ მოზილეთ (1 წუთის განმავლობაში) და დაიწყეთ ვარენიკების ფორმირება.

4

დაახლოებით კაკლისოდენა ცომის ბურთულა თხლად გააბრტყელეთ, მოათავსეთ ზედ ორი ან სამი ალუბალი და სურვილისამებრ მოაყარეთ ალუბალს მწიკვი შაქრის ფხვნილი (თუ უფრო მჟავე შიგთავსი გირჩევნიათ, შეგიძლიათ დამატებით შაქარი აღარ მოაყაროთ). შემდეგ გადაკეცეთ ცომი ნახევრად და კარგად შეაწებეთ კიდეებზე ისე, რომ მიიღოთ ნახევარმთვარის ფორმის ვარენიკი.

5

ვარენიკები ჩაყარეთ მდუღარე წყალში და ხარშეთ დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში. ეცადეთ არ გადახარშოთ ვარენიკი, წინააღმდეგ შემთხვევაში ცომი გაფუვდება და უგემური გახდება.

6

სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ ვარენიკებს დარჩენილი ალუბალი და მოასხით ალუბლის წვენი.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ხაჭოს დესერტი
ხაჭოს დესერტი
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
მოგესალემებით მე ვარ მიშკა და მინდა გაგიზიაროთ ჩემი მოგონილი რეცეპტი საუზმისთვის :)) <3 გამოდის 4 დიდი ნაჭერი:)
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი ოჯახური დესერტის რეცეპტი. გამომცხვარი ცხელი ვაშლი საუკეთესო საუზმეა ცივი დილისთვის.
მარტივი და გემრიელი ოჯახური დესერტის რეცეპტი. გამომცხვარი ცხელი ვაშლი საუკეთესო საუზმეა ცივი დილისთვის.
ავტორი:
უკრაინული ვარენიკები კენკრით, განსაკუთრებით მაყვლით, ძალიან გემრიელია, მოსამზადებლად კი ძალიან მარტივი.
უკრაინული ვარენიკები კენკრით, განსაკუთრებით მაყვლით, ძალიან გემრიელია, მოსამზადებლად კი ძალიან მარტივი.
ავტორი:
გაუმასპინძლდი მეგობრებს უგემრიელესი საზაფხულო დესერტით და ყველა გაოცებული დარჩება.
გაუმასპინძლდი მეგობრებს უგემრიელესი საზაფხულო დესერტით და ყველა გაოცებული დარჩება.
ავტორი: