რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვაშლის ღვეზელი ჯემით

არ გამოტოვოთ გემრიელი ღვეზელის რეცეპტი. შეგიძლიათ მოამზადოთ სასურველი ხილის ჯემით.
არ გამოტოვოთ გემრიელი ღვეზელის რეცეპტი. შეგიძლიათ მოამზადოთ სასურველი ხილის ჯემით.

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
500   გრამი ფქვილი
მწიკვი მარილი
250   გრამი უმარილო კარაქი
125   გრამი შაქარი
2   ცალი კვერცხი
1   ჩ/კ საფუარი
წყალი
200   გრამი კომშის ჯემი
3   ცალი ვაშლი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდ თასში ჩაცერით ფქვილი და შუაში გააკეთეთ ჩაღრმავება.

2

ამ ჩაღრმავებაში მოათავსეთ მარილი, კვერცხი, დაჭრილი კარაქი და შაქარი. ხელით კარგად აზილეთ.

3

მოზილეთ ცომი. თუ ზედმეტად მშრალი იქნება დაუმატეთ ცოტაოდენი წყალი ან რძე. გააკეთეთ დიდი გუნდა, გადაახვიეთ საკვების შესაფუთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში სულ მცირე 1 საათით.

4

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე.

5

ღვეზელის ძირის გასაკეთებლად ცომის ნახევარი წრიულად გააბრტყელეთ და მოათავსეთ მრგვალ საცხობ ლანგარზე.

6

ცომი ჯემით ამოავსეთ და ზემოდან გათლილი და თხლად დაჭრილი ვაშლი მოალაგეთ.

7

გააბრტყელეთ დარჩენილი ცომი და დაჭერით 1 სმ სიგანის ზოლებად.

8

ზოლები ზემოდან ისე გადაადეთ ღვეზელს, რომ მართობულად კვეთდნენ ერთმანეთს (იხ.სურათი).

9

თავზე გადაუსვით ცოტაოდენი რძე ან კვერცხის გული. აცხვეთ 30–40 წუთით. მიირთვით ცხელი ან თბილი.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
კიდევ ერთი გემრიელი დესერტის რეცეპტი – თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს არაჩვეულებრივი კომბინაციით.
კიდევ ერთი გემრიელი დესერტის რეცეპტი – თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს არაჩვეულებრივი კომბინაციით.
ავტორი:
ერთ–ერთი საუკეთესო და გამორჩეული დესერტი ცხობის გარეშე :)
ერთ–ერთი საუკეთესო და გამორჩეული დესერტი ცხობის გარეშე :)
ავტორი:
ბასკური სამზარეულო მხოლოდ წვნიანებითა და სოუსებით როდია განთქმული. ისიამოვნეთ!
ბასკური სამზარეულო მხოლოდ წვნიანებითა და სოუსებით როდია განთქმული. ისიამოვნეთ!
ავტორი:
მაყვლისაგან ბევრი გემრიელობის გაკეთებაა შესაძლებელი :) ეს ღვეზელი კი ერთ-ერთი მათგანია.
მაყვლისაგან ბევრი გემრიელობის გაკეთებაა შესაძლებელი :) ეს ღვეზელი კი ერთ-ერთი მათგანია.
ავტორი: