რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ღვეზელი ბასკურად

ბასკური სამზარეულო მხოლოდ წვნიანებითა და სოუსებით როდია განთქმული. ისიამოვნეთ!
ბასკური სამზარეულო მხოლოდ წვნიანებითა და სოუსებით როდია განთქმული. ისიამოვნეთ!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
400   გრამი ხორბლის ფქვილი
125   გრამი კარაქი
250   გრამი შაქარი
3   ცალი კვერცხის გული
2   ცალი კვერცხი
1   ს/კ რომი
10   გრამი საფუარი
1   ლიტრი რძე
250   გრამი შაქარი
150   გრამი ფქვილი
12   ცალი კვერცხის გული
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოზილეთ ცომი: აურიეთ ფქვილი, საფუარი, შაქარი და კარაქი. ათქვიფეთ კვერცხის გულები ერთ მთლიან კვერცხთან ერთად და ჩაასხით ფქვილის ნაზავში. დაამატეთ რომი და მოზილეთ ცომი. გააკეთეთ გუნდა, შეახვიეთ პოლიეთილენის ცელოფანში და მოათავსეთ მაცივარში 1 საათით.

2

ამასობაში მოამზადეთ კრემი: აადუღეთ რძე. ათქვიფეთ კვერცხის გულები შაქართან ერთად ერთგვარი მასის მიღებამდე. დაამატეთ ფქვილი, მოზილეთ საგულდაგულოდ და მცირე წვრილ-წვრილი ნაკადით ჩაასხით რძე, თან მუდმივად თქვიფეთ.

3

დადგით მომზადებული კრემი დადგით მდუღარე წყლის ორთქლზე 2-3 წუთის განმავლობაში და თან გამუდმებით ურიეთ. გადმოიღეთ კრემი და გააცივეთ.

4

ცომი გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად. ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ თხელ ფენად და მოათავსეთ მრგვალ, დაბალკიდეებიან ფორმაში. ცომზე მოასხით მომზადებული კრემი, გააბრტყელეთ მეორე ცომი და დააფარეთ ზემოდან.

5

ცომის კიდეებს გადაატარეთ საბრტყელებელი, რათა მოაშოროთ კიდეებიდან ზედმეტი ცომი. დარჩენილი ერთი კვერცხი ათქვიფეთ მსუბუქად და წაუსვით ღვეზელის ზედაპირს.

6

მოათავსეთ ღვეზელი 180°-მდე გაცხელებულ ღუმელში 30 წუთით. გამოცხობის შემდეგ ღვეზელს აცადეთ გაცივება ცხაურზე.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
არ გამოტოვოთ გემრიელი ღვეზელის რეცეპტი. შეგიძლიათ მოამზადოთ სასურველი ხილის ჯემით.
არ გამოტოვოთ გემრიელი ღვეზელის რეცეპტი. შეგიძლიათ მოამზადოთ სასურველი ხილის ჯემით.
ავტორი:
კიდევ ერთი გემრიელი დესერტის რეცეპტი – თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს არაჩვეულებრივი კომბინაციით.
კიდევ ერთი გემრიელი დესერტის რეცეპტი – თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს არაჩვეულებრივი კომბინაციით.
ავტორი:
ერთ–ერთი საუკეთესო და გამორჩეული დესერტი ცხობის გარეშე :)
ერთ–ერთი საუკეთესო და გამორჩეული დესერტი ცხობის გარეშე :)
ავტორი:
მაყვლისაგან ბევრი გემრიელობის გაკეთებაა შესაძლებელი :) ეს ღვეზელი კი ერთ-ერთი მათგანია.
მაყვლისაგან ბევრი გემრიელობის გაკეთებაა შესაძლებელი :) ეს ღვეზელი კი ერთ-ერთი მათგანია.
ავტორი: