ტორტილა
ტორტილა ბრტყელი უსაფუარო პურია მექსიკური სამზარეულოდან. გთავაზობთ მარტივ რეცეპტს რბილი ტორტილას მოსამზადებლად.
დიდ თასში აურიეთ ფქვილი და მარილი. შეურიეთ წყალი და ზეთი. ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გადაიტანეთ და 10–12 წუთით ზილეთ. საჭიროებისამებრ, ერთგვაროვანი ცომის მისაღებად დაუმატეთ ცოტაოდენი ფქვილი ან წყალი. გააჩერეთ 10 წუთით.
ცომი 8 თანაბარ ნაწილად გაყავით. გააბრტყელეთ წრიულად 20 სმ დიამეტრზე.
დიდ ტაფაზე მოასხურეთ საცხობი სპრეი და ტორტილა თითოეულ მხარეს 1 წუთით საშუალო ტემპერატურაზე წვით.