რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის ფახიტასი

მექსიკური კერძი, რომელიც საუკეთესო ქათმის კერძია, რაც კი გამოსინჯავს :)
მექსიკური კერძი, რომელიც საუკეთესო ქათმის კერძია, რაც კი გამოსინჯავს :)

0:25:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
900   გრამი ქათმის ფილე
1   ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
1   ცალი ყვითელი ბულგარული
1   თავი ხახვი
3   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   ს/კ ლიმონის წვენი
12   ჩ/კ დაფქული ჩილი
1   ჩ/კ დაფქული ძირა
მწიკვი კაიენის წიწაკა
12   ჩ/კ მარილი
12   ჩ/კ შავი პილპილი
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
ტორტილა მისართმევად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ზოლებად დაჭრილი ქათამი ცელოფნის პარკში (შესაკრავი თავით) მოათავსეთ. მეორე ასეთივე პარკში მოათავსეთ წვრილ ზოლებად დაჭრილი ხახვი და ბულგარული წიწაკა(წითელი, მწვანე ან ყვითელი). ქილაში მოათავსეთ ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, ჩილი, ძირა, კაიენის წიწაკა, მარილი, პილპილი და ნიორი. თავსახური კარგად მოუჭირეთ და შეანჯღრიეთ.

2

მიღებული ნაზავის 1/3 ნაწილი ქათმის ხორცს მოასხით, 1/3 ნაწილი ბოსტნეულს და ნარჩენილი მესამედი გადაინახეთ. პარკები კარგად შეკარით და მაცივარში სულ მცირე ერთი საათით მოათავსეთ.

3

როცა შესაწვავად მზად იქნება, საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე გააცხელეთ დიდი ტაფა. ბოსტნეულის მარინადი პარკიდან ტაფაზე გადმოასხით და თუშეთ დარბილებამდე, დაახლოებით 5 წუთით. ბოსტნეული ტაფიდან თეფშზე გადაიტანეთ და ამავე ტაფაზე ქათმის ხორცი მოათავსეთ. როცა ქათამი შეიწვება, ბოსტნეული ტაფაში ჩააბრუნეთ და დაუმატეთ გადანახული მარინადის მესამედი. გამორთეთ გაზქურა.

4

მექსიკელები ფახიტასს ტორტილათი (შესაძლებელია ბებოს ლავაშით ჩანაცვლება) მიირთმევენ. თუმცა, ჩვეულებრივ, მის გარეშეც ისეთივე გემრიელია :)

კომენტარები
3 კომენტარი

anna43
02/01/2020
მადლობა 👌
tamari10
12/22/2018
ზუსტი ფახიტასის რეცეპტია,ოღონდ ცხარე ძალიან <3
gulo
11/27/2017
უგემრიელესი გამოვიდა. მადლობა რეცეპტისთვის :)
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გთავაზობთ ცხარე მექსიკური კარტოფილის მარტივ რეცეპტს, რომელსაც ხშირად გაიმეორებთ :)
გთავაზობთ ცხარე მექსიკური კარტოფილის მარტივ რეცეპტს, რომელსაც ხშირად გაიმეორებთ :)
ავტორი:
ტორტილა ბრტყელი უსაფუარო პურია მექსიკური სამზარეულოდან. გთავაზობთ მარტივ რეცეპტს რბილი ტორტილას მოსამზადებლად.
ტორტილა ბრტყელი უსაფუარო პურია მექსიკური სამზარეულოდან. გთავაზობთ მარტივ რეცეპტს რბილი ტორტილას მოსამზადებლად.
ავტორი:
ომლეტი პირველ ადგილზეა ადვილად და სწრაფად დასამზადებელ კერძებს შორის.
ომლეტი პირველ ადგილზეა ადვილად და სწრაფად დასამზადებელ კერძებს შორის.
ავტორი:
ჯანსაღი და გემრიელი ბურიტო მექსიკური სამზარეულოდან. გამოირჩევა არომატთა მრავალფეროვნებით.
ჯანსაღი და გემრიელი ბურიტო მექსიკური სამზარეულოდან. გამოირჩევა არომატთა მრავალფეროვნებით.
ავტორი: