რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის ფახიტასი

მექსიკური კერძი, რომელიც საუკეთესო ქათმის კერძია, რაც კი გამოსინჯავს :)
მექსიკური კერძი, რომელიც საუკეთესო ქათმის კერძია, რაც კი გამოსინჯავს :)

0:25:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
900   გრ. ქათმის ფილე
1   ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
1   ცალი ყვითელი ბულგარული
1   თავი ხახვი
3   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   ს/კ ლიმონის წვენი
12   ჩ/კ დაფქული ჩილი
1   ჩ/კ დაფქული ძირა
მწიკვი კაიენის წიწაკა
12   ჩ/კ მარილი
12   ჩ/კ შავი პილპილი
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
ტორტილა მისართმევად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ზოლებად დაჭრილი ქათამი ცელოფნის პარკში (შესაკრავი თავით) მოათავსეთ. მეორე ასეთივე პარკში მოათავსეთ წვრილ ზოლებად დაჭრილი ხახვი და ბულგარული წიწაკა(წითელი, მწვანე ან ყვითელი). ქილაში მოათავსეთ ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, ჩილი, ძირა, კაიენის წიწაკა, მარილი, პილპილი და ნიორი. თავსახური კარგად მოუჭირეთ და შეანჯღრიეთ.

2

მიღებული ნაზავის 1/3 ნაწილი ქათმის ხორცს მოასხით, 1/3 ნაწილი ბოსტნეულს და ნარჩენილი მესამედი გადაინახეთ. პარკები კარგად შეკარით და მაცივარში სულ მცირე ერთი საათით მოათავსეთ.

3

როცა შესაწვავად მზად იქნება, საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე გააცხელეთ დიდი ტაფა. ბოსტნეულის მარინადი პარკიდან ტაფაზე გადმოასხით და თუშეთ დარბილებამდე, დაახლოებით 5 წუთით. ბოსტნეული ტაფიდან თეფშზე გადაიტანეთ და ამავე ტაფაზე ქათმის ხორცი მოათავსეთ. როცა ქათამი შეიწვება, ბოსტნეული ტაფაში ჩააბრუნეთ და დაუმატეთ გადანახული მარინადის მესამედი. გამორთეთ გაზქურა.

4

მექსიკელები ფახიტასს ტორტილათი (შესაძლებელია ბებოს ლავაშით ჩანაცვლება) მიირთმევენ. თუმცა, ჩვეულებრივ, მის გარეშეც ისეთივე გემრიელია :)

დამახსოვრება
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
ნამცხვარი შუ
ნამცხვარი შუ
შუ კრემით – ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ნამცხვარია. მორთეთ გამდნარი შოკოლადით ან მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
ავტორი:
როგორ დავჭრათ გოგრა
იხილეთ გოგრის დაჭრის მარტივი მეთოდი.
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი – უგემრიელესი იტალიური სადილი.
ავტორი:
წვნიანი ყველით
წვნიანი ყველით
წვნიანი კარტოფილითა და გახეხილი ყველით – განსხვავებული და გემრიელი წვნიანი.
ავტორი:
როგორ მოვაწყოთ სასადილო კუთხე
როგორ მოვაწყოთ სასადილო კუთხე პატარა ბინაში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
კულინარების მოგზაურობა ოკუპირებულ აფხაზეთში
ამერიკაში მცხოვრები ფრანგი მზარეული მეგობარ მზარეულებთან ერთად ოკუპირებულ აფხაზეთში იმყოფებოდა. გთავაზობთ ჩანაწერების თარგმანს.
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
დიდი ფული და კულინარია
გორდონ რამსი წელიწადში გამოიმუშავებს 38 მილიონ დოლარს. მშობლებს ურჩევიათ თქვენთვის მზარეულობა?
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
მსგავსი რეცეპტები
ჯანსაღი და გემრიელი ბურიტო მექსიკური სამზარეულოდან. გამოირჩევა არომატთა მრავალფეროვნებით.
ჯანსაღი და გემრიელი ბურიტო მექსიკური სამზარეულოდან. გამოირჩევა არომატთა მრავალფეროვნებით.
ავტორი:
გთავაზობთ ცხარე მექსიკური კარტოფილის მარტივ რეცეპტს, რომელსაც ხშირად გაიმეორებთ :)
გთავაზობთ ცხარე მექსიკური კარტოფილის მარტივ რეცეპტს, რომელსაც ხშირად გაიმეორებთ :)
ავტორი:
ომლეტი პირველ ადგილზეა ადვილად და სწრაფად დასამზადებელ კერძებს შორის.
ომლეტი პირველ ადგილზეა ადვილად და სწრაფად დასამზადებელ კერძებს შორის.
ავტორი:
ტორტილა ბრტყელი უსაფუარო პურია მექსიკური სამზარეულოდან. გთავაზობთ მარტივ რეცეპტს რბილი ტორტილას მოსამზადებლად.
ტორტილა ბრტყელი უსაფუარო პურია მექსიკური სამზარეულოდან. გთავაზობთ მარტივ რეცეპტს რბილი ტორტილას მოსამზადებლად.
ავტორი: