რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
ტოლმა ბულგარული წიწაკით
იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.
ტოლმა ბულგარული წიწაკით
1:30:00
7 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
7   ცალი დიდი ბულგარული წიწაკა
300   გრ. საქონლისა და ღორის ფარში
80   გრ. ბრინჯი
2   კბილი ნიორი
2   თავი ხახვი
2   ცალი პომიდორი
3   ს/კ არაჟანი
3   ცალი დაფნის ფოთოლი
შავი პილპილი გემოვნებით
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ ქინძის სუნელი
მარილი გემოვნებით
30   მლ. ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გარეცხეთ ბულგარული წიწაკა და მოაჭერით თავები. მოჭრილი ნაწილი შეინახეთ და წიწაკები კი შიგნით გაასუფთავეთ.

2

ნიორი და ყველა სანელებელი როდინში მოათავსეთ და დანაყეთ.

3

პომიდორი პატარა ნაწილებად დაჭერით და ნივრის ნაზავის ნახევართან ერთად თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ არაჟანი და დაფნის ფოთოლი. ყველა ინგრედიენტი კოვზით აურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ ნახევარი ლიტრი წყალი, 1 ჩ/კ ზეთი და კიდევ აურიეთ.

4

ბრინჯი მარილიან წყალში მოხარშეთ, თუმცა ზედმეტი ხარშვა არ მოგივიდეთ. დაჭერით ხახვი და ზეთში მოთუშეთ. მოხარშული ბრინჯი და ხახვი თასში გადაიტანეთ. დაუმატეთ ფარში და დარჩენილი ნივრისა და სანელებლების ნაზავი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.

5

მიღებული ფარშის ნაზავი თითოეულ ბულგარულ წიწაკაში კარგად ჩაპრესეთ.

6

ბულგარულებს გადანახული მოჭრილი თავები დააფარეთ და ღია ბოლოთი ზემოთ ღრმა ქვაბში მოათავსეთ.

7

ქვაბში პომიდვრის ნაზავი ფრთხილად ჩაასხით და დაბალ ტემპერატურაზე 40 წუთით ხარშეთ.

8

მიღებული ტოლმა ქვაბიდან ფრთხილად გადმოიღეთ. შეგიძლიათ მიირთვათ წვენთან ერთად. მიირთვით ცხელი. ძალიან უხდება არაჟანი.

დამახსოვრება
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ტკბილი ბატიბუტი
ტკბილი ბატიბუტი
მოამზადეთ ტკბილი ხრამუნა ბატიბუტი და ჩაუჯექით საყვარელ ფილმს :)
ავტორი:
თეთრი ბლის მურაბა თხილით
თეთრი ბლის მურაბა თხილით
მოამზადეთ და მოიმარაგეთ თეთრი ბლის გემრიელი მურაბა ზამთრის დღეების დასატკბობად :)
ავტორი:
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზით
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზით
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზის უგემრიელესი საკმაზით.
ავტორი:
როგორ ამოვიყვანოთ ყველი და მოვამზადოთ ნადუღი?
როგორ ამოვიყვანოთ ყველი სახლის პირობებში და როგორ მოვამზადოთ ნადუღი. უმარტივესი რეცეპტი.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მარტივი და უბრალო ყელსაბამი
ის, რაც უბრალოა, ზოგჯერ საგანძურია.
თქვენი ორიგინალური კლატჩი
გიფიქრიათ დიზაინერობაზე?..
კულინარების მოგზაურობა ოკუპირებულ აფხაზეთში
ამერიკაში მცხოვრები ფრანგი მზარეული მეგობარ მზარეულებთან ერთად ოკუპირებულ აფხაზეთში იმყოფებოდა. გთავაზობთ ჩანაწერების თარგმანს.
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
დიდი ფული და კულინარია
გორდონ რამსი წელიწადში გამოიმუშავებს 38 მილიონ დოლარს. მშობლებს ურჩევიათ თქვენთვის მზარეულობა?
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
მსგავსი
ქათმის ღვიძლი ნიგოზში
მარტივი ქართული ოჯახური რეცეპტი ქათმის ღვიძლის ნიგოზში მოსამზადებლად.
ავტორი:
წითელი ლობიო ტომატით
ალბათ არ არსებობს ოჯახი, სადაც ლობიოს მომზადება არ იციან, თუმცა ყველა მაინც თავისებურად ამზადებს.
ავტორი:
ქათმის კუჭმაჭი
პოპულარული ქათმის კუჭმაჭი ქართული სამზარეულოდან და მარიეტას მარტივი რეცეპტი მის მოსამზადებლად.
ავტორი:
ჭვიშტარი მეგრულად
რადიციული სვანური ჭვიშტარის მეგრული ვარიანტი – მცირედი ცვლილებებით და არაჩვეულებრივი გემოთი.
ავტორი: