რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ტოლმა ბულგარული წიწაკით

იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.
იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.

1:30:00
7 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
7   ცალი დიდი ბულგარული წიწაკა
300   გრამი საქონლისა და ღორის ფარში
80   გრამი ბრინჯი
2   კბილი ნიორი
2   თავი ხახვი
2   ცალი პამიდორი
3   ს/კ არაჟანი
3   ცალი დაფნის ფოთოლი
შავი პილპილი გემოვნებით
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ ხმელი ქინძი
მარილი გემოვნებით
30   მლ. ზეთი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ და მოაჭერით თავი. მოჭრილი ნაწილი შეინახეთ, წიწაკები კი შიგნით ამოასუფთავეთ.

2

ნიორი და ყველა სანელებელი ერთად დანაყეთ.

3

პომიდორი პატარა ნაწილებად დაჭერით და ნივრის ნაზავის ნახევართან ერთად თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ არაჟანი და დაფნის ფოთოლი. ყველა ინგრედიენტი კოვზით აურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ ნახევარი ლიტრი წყალი, 1 ჩ/კ ზეთი და კიდევ აურიეთ.

4

ბრინჯი მარილიან წყალში მოხარშეთ, თუმცა ზედმეტი ხარშვა არ მოგივიდეთ. დაჭერით ხახვი და ზეთში მოთუშეთ. მოხარშული ბრინჯი და ხახვი თასში გადაიტანეთ, დაუმატეთ ფარში და დარჩენილი ნივრისა და სანელებლების ნაზავი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.

5

მიღებული ფარშის ნაზავი თითოეულ ბულგარულ წიწაკაში კარგად ჩაპრესეთ.

6

ბულგარულებს გადანახული მოჭრილი თავები დააფარეთ და ღია ბოლოთი ზემოთ ღრმა ქვაბში მოათავსეთ.

7

ქვაბში პომიდვრის ნაზავი ფრთხილად ჩაასხით და დაბალ ტემპერატურაზე 40 წუთით ხარშეთ.

8

მოხარშული ტოლმა ქვაბიდან ფრთხილად გადმოიღეთ. შეგიძლიათ, მიირთვათ წვენთან ერთად. მიირთვით ცხელი. ძალიან უხდება არაჟანი.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.
ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.
ავტორი:
სინორი ნოყიერი აჭარული კერძია. მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ სინორის სპეციალური ფირფიტები ან ლავაში, ნადუღი და კარაქი.
სინორი ნოყიერი აჭარული კერძია. მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ სინორის სპეციალური ფირფიტები ან ლავაში, ნადუღი და კარაქი.
ავტორი:
შქმერული გემრიელი რაჭული კერძია. ახალგაზრდა ქათმის ხორცი, ნიორი და რძე მისი მთავარი ინგრედიენტებია.
შქმერული გემრიელი რაჭული კერძია. ახალგაზრდა ქათმის ხორცი, ნიორი და რძე მისი მთავარი ინგრედიენტებია.
ავტორი:
აფხაზურა ქართული ტრადიციული კერძია აფხაზეთიდან. მოამზადეთ შინ ამ რეცეპტის დახმარებით.
აფხაზურა ქართული ტრადიციული კერძია აფხაზეთიდან. მოამზადეთ შინ ამ რეცეპტის დახმარებით.
ავტორი: