რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ტოლმა ბულგარული წიწაკით

იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.
იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.

1:30:00
7 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
7   ცალი დიდი ბულგარული წიწაკა
300   გრ. საქონლისა და ღორის ფარში
80   გრ. ბრინჯი
2   კბილი ნიორი
2   თავი ხახვი
2   ცალი პამიდორი
3   ს/კ არაჟანი
3   ცალი დაფნის ფოთოლი
შავი პილპილი გემოვნებით
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ ხმელი ქინძი
მარილი გემოვნებით
30   მლ. ზეთი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ და მოაჭერით თავი. მოჭრილი ნაწილი შეინახეთ, წიწაკები კი შიგნით ამოასუფთავეთ.

2

ნიორი და ყველა სანელებელი ერთად დანაყეთ.

3

პომიდორი პატარა ნაწილებად დაჭერით და ნივრის ნაზავის ნახევართან ერთად თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ არაჟანი და დაფნის ფოთოლი. ყველა ინგრედიენტი კოვზით აურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ ნახევარი ლიტრი წყალი, 1 ჩ/კ ზეთი და კიდევ აურიეთ.

4

ბრინჯი მარილიან წყალში მოხარშეთ, თუმცა ზედმეტი ხარშვა არ მოგივიდეთ. დაჭერით ხახვი და ზეთში მოთუშეთ. მოხარშული ბრინჯი და ხახვი თასში გადაიტანეთ, დაუმატეთ ფარში და დარჩენილი ნივრისა და სანელებლების ნაზავი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.

5

მიღებული ფარშის ნაზავი თითოეულ ბულგარულ წიწაკაში კარგად ჩაპრესეთ.

6

ბულგარულებს გადანახული მოჭრილი თავები დააფარეთ და ღია ბოლოთი ზემოთ ღრმა ქვაბში მოათავსეთ.

7

ქვაბში პომიდვრის ნაზავი ფრთხილად ჩაასხით და დაბალ ტემპერატურაზე 40 წუთით ხარშეთ.

8

მოხარშული ტოლმა ქვაბიდან ფრთხილად გადმოიღეთ. შეგიძლიათ, მიირთვათ წვენთან ერთად. მიირთვით ცხელი. ძალიან უხდება არაჟანი.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ხორციანი ღვეზელები
ხორციანი ღვეზელები
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
ავტორი:
გოგრის კრემ-სუპი
გოგრის კრემ-სუპი
უმარტივესი და უგემრიელესი გოგრის კრემ-სუპის რეცეპტი.
ავტორი:
ყველის სოუსი
ყველის სოუსი
გთავაზობთ გემრიელ ყველის სოუსის რეცეპტს რომელიც ყველაფერს უხდება. სალათებს, ტოსტებს, ბლინებს და ა.შ.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
კულინარების მოგზაურობა ოკუპირებულ აფხაზეთში
ამერიკაში მცხოვრები ფრანგი მზარეული მეგობარ მზარეულებთან ერთად ოკუპირებულ აფხაზეთში იმყოფებოდა. გთავაზობთ ჩანაწერების თარგმანს.
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი ქართული ოჯახური რეცეპტი ქათმის ღვიძლის ნიგოზში მოსამზადებლად.
მარტივი ქართული ოჯახური რეცეპტი ქათმის ღვიძლის ნიგოზში მოსამზადებლად.
ავტორი:
ერთ–ერთი გამორჩეული ქართული კერძი, რომელიც ძირითადად გავრცელებულია აღმოსავლეთ საქართველოს მთებში.
ერთ–ერთი გამორჩეული ქართული კერძი, რომელიც ძირითადად გავრცელებულია აღმოსავლეთ საქართველოს მთებში.
ავტორი:
ბადრიჯანი ნიგვზით ნებისმიერ სუფრას დაგიმშვენებთ, იქნება ეს სადღესასწაულო თუ საოჯახო :)
ბადრიჯანი ნიგვზით ნებისმიერ სუფრას დაგიმშვენებთ, იქნება ეს სადღესასწაულო თუ საოჯახო :)
ავტორი:
პოპულარული ქათმის კუჭმაჭი ქართული სამზარეულოდან და მარიეტას მარტივი რეცეპტი მის მოსამზადებლად.
პოპულარული ქათმის კუჭმაჭი ქართული სამზარეულოდან და მარიეტას მარტივი რეცეპტი მის მოსამზადებლად.
ავტორი: