რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ტოლმა ბულგარული წიწაკით

იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.
იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.

1:30:00
7 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
7   ცალი დიდი ბულგარული წიწაკა
300   გრამი საქონლისა და ღორის ფარში
80   გრამი ბრინჯი
2   კბილი ნიორი
2   თავი ხახვი
2   ცალი პამიდორი
3   ს/კ არაჟანი
3   ცალი დაფნის ფოთოლი
შავი პილპილი გემოვნებით
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ ხმელი ქინძი
მარილი გემოვნებით
30   მლ. ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ და მოაჭერით თავი. მოჭრილი ნაწილი შეინახეთ, წიწაკები კი შიგნით ამოასუფთავეთ.

2

ნიორი და ყველა სანელებელი ერთად დანაყეთ.

3

პომიდორი პატარა ნაწილებად დაჭერით და ნივრის ნაზავის ნახევართან ერთად თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ არაჟანი და დაფნის ფოთოლი. ყველა ინგრედიენტი კოვზით აურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ ნახევარი ლიტრი წყალი, 1 ჩ/კ ზეთი და კიდევ აურიეთ.

4

ბრინჯი მარილიან წყალში მოხარშეთ, თუმცა ზედმეტი ხარშვა არ მოგივიდეთ. დაჭერით ხახვი და ზეთში მოთუშეთ. მოხარშული ბრინჯი და ხახვი თასში გადაიტანეთ, დაუმატეთ ფარში და დარჩენილი ნივრისა და სანელებლების ნაზავი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.

5

მიღებული ფარშის ნაზავი თითოეულ ბულგარულ წიწაკაში კარგად ჩაპრესეთ.

6

ბულგარულებს გადანახული მოჭრილი თავები დააფარეთ და ღია ბოლოთი ზემოთ ღრმა ქვაბში მოათავსეთ.

7

ქვაბში პომიდვრის ნაზავი ფრთხილად ჩაასხით და დაბალ ტემპერატურაზე 40 წუთით ხარშეთ.

8

მოხარშული ტოლმა ქვაბიდან ფრთხილად გადმოიღეთ. შეგიძლიათ, მიირთვათ წვენთან ერთად. მიირთვით ცხელი. ძალიან უხდება არაჟანი.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
უნდა ვისაუზმოთ თუ არა დილით - რას ამბობენ მკვლევარები?
რამდენად მნიშვნელოვანია საუზმე თქვენი ორგანიზმისთვის?
თარიღი: 01/15/2021
ავტორი: kobera1996
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
რა არის ხმელთაშუა ზღვის დიეტა?
ხმელთაშუა ზღვის დიეტა აშშ – ს ახალი ამბებისა და მსოფლიო ანგარიშის საუკეთესო დიეტების ყოველწლიურ რეიტინგში წლიდან წლამდე ზედა დონეებს იკავებს.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
წონაში დაკლების ყველაზე ჯანსაღი გზა
რამდენადაც თითოეულ ჩვენთაგანს შესაძლოა სურდეს ერთჯერადი დიეტით შარვლის ზომის შეცვლა, არ არსებობს ერთიანი მიდგომა კილოგრამების ჩამოსაკლებად.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
ხაჭოს დესერტი
ხაჭოს დესერტი
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
პეროგი ვაშლის ხილფაფით
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
რადიციული სვანური ჭვიშტარის მეგრული ვარიანტი – მცირედი ცვლილებებით და არაჩვეულებრივი გემოთი.
რადიციული სვანური ჭვიშტარის მეგრული ვარიანტი – მცირედი ცვლილებებით და არაჩვეულებრივი გემოთი.
ავტორი:
პოპულარული ქათმის კუჭმაჭი ქართული სამზარეულოდან და მარიეტას მარტივი რეცეპტი მის მოსამზადებლად.
პოპულარული ქათმის კუჭმაჭი ქართული სამზარეულოდან და მარიეტას მარტივი რეცეპტი მის მოსამზადებლად.
ავტორი:
ნიგვზიანი ბადრიჯანი ნებისმიერ სუფრას დაგიმშვენებთ.
ნიგვზიანი ბადრიჯანი ნებისმიერ სუფრას დაგიმშვენებთ.
ავტორი:
ეს რეცეპტი ახალბედა დიასახლისებს უგემრიელესი წანდილის, იგივე კოლიოს მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ეს რეცეპტი ახალბედა დიასახლისებს უგემრიელესი წანდილის, იგივე კოლიოს მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ავტორი: