რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ტოლმა ბულგარული წიწაკით

იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.
იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.

1:30:00
7 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
7   ცალი დიდი ბულგარული წიწაკა
300   გრ. საქონლისა და ღორის ფარში
80   გრ. ბრინჯი
2   კბილი ნიორი
2   თავი ხახვი
2   ცალი პომიდორი
3   ს/კ არაჟანი
3   ცალი დაფნის ფოთოლი
შავი პილპილი გემოვნებით
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ ქინძის სუნელი
მარილი გემოვნებით
30   მლ. ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გარეცხეთ ბულგარული წიწაკა და მოაჭერით თავები. მოჭრილი ნაწილი შეინახეთ და წიწაკები კი შიგნით გაასუფთავეთ.

2

ნიორი და ყველა სანელებელი როდინში მოათავსეთ და დანაყეთ.

3

პომიდორი პატარა ნაწილებად დაჭერით და ნივრის ნაზავის ნახევართან ერთად თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ არაჟანი და დაფნის ფოთოლი. ყველა ინგრედიენტი კოვზით აურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ ნახევარი ლიტრი წყალი, 1 ჩ/კ ზეთი და კიდევ აურიეთ.

4

ბრინჯი მარილიან წყალში მოხარშეთ, თუმცა ზედმეტი ხარშვა არ მოგივიდეთ. დაჭერით ხახვი და ზეთში მოთუშეთ. მოხარშული ბრინჯი და ხახვი თასში გადაიტანეთ. დაუმატეთ ფარში და დარჩენილი ნივრისა და სანელებლების ნაზავი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.

5

მიღებული ფარშის ნაზავი თითოეულ ბულგარულ წიწაკაში კარგად ჩაპრესეთ.

6

ბულგარულებს გადანახული მოჭრილი თავები დააფარეთ და ღია ბოლოთი ზემოთ ღრმა ქვაბში მოათავსეთ.

7

ქვაბში პომიდვრის ნაზავი ფრთხილად ჩაასხით და დაბალ ტემპერატურაზე 40 წუთით ხარშეთ.

8

მიღებული ტოლმა ქვაბიდან ფრთხილად გადმოიღეთ. შეგიძლიათ მიირთვათ წვენთან ერთად. მიირთვით ცხელი. ძალიან უხდება არაჟანი.

დამახსოვრება
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
ნამცხვარი შუ
ნამცხვარი შუ
შუ კრემით – ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ნამცხვარია. მორთეთ გამდნარი შოკოლადით ან მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
ავტორი:
როგორ დავჭრათ გოგრა
იხილეთ გოგრის დაჭრის მარტივი მეთოდი.
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი – უგემრიელესი იტალიური სადილი.
ავტორი:
წვნიანი ყველით
წვნიანი ყველით
წვნიანი კარტოფილითა და გახეხილი ყველით – განსხვავებული და გემრიელი წვნიანი.
ავტორი:
როგორ მოვაწყოთ სასადილო კუთხე
როგორ მოვაწყოთ სასადილო კუთხე პატარა ბინაში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
კულინარების მოგზაურობა ოკუპირებულ აფხაზეთში
ამერიკაში მცხოვრები ფრანგი მზარეული მეგობარ მზარეულებთან ერთად ოკუპირებულ აფხაზეთში იმყოფებოდა. გთავაზობთ ჩანაწერების თარგმანს.
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
დიდი ფული და კულინარია
გორდონ რამსი წელიწადში გამოიმუშავებს 38 მილიონ დოლარს. მშობლებს ურჩევიათ თქვენთვის მზარეულობა?
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
მსგავსი რეცეპტები
ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.
ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.
ავტორი:
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი ყველასათვის საყვარელი ღომის მოსამზადებლად. არ დაგავიწყდეთ რეცეპტის შეფასება.
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი ყველასათვის საყვარელი ღომის მოსამზადებლად. არ დაგავიწყდეთ რეცეპტის შეფასება.
ავტორი:
ალბათ არ არსებობს ოჯახი, სადაც ლობიოს მომზადება არ იციან, თუმცა ყველა მაინც თავისებურად ამზადებს.
ალბათ არ არსებობს ოჯახი, სადაც ლობიოს მომზადება არ იციან, თუმცა ყველა მაინც თავისებურად ამზადებს.
ავტორი:
სინორი ნოყიერი აჭარული კერძია. მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ სინორის სპეციალური ფირფიტები ან ლავაში, ნადუღი და კარაქი.
სინორი ნოყიერი აჭარული კერძია. მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ სინორის სპეციალური ფირფიტები ან ლავაში, ნადუღი და კარაქი.
ავტორი: