რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

აფხაზურა

აფხაზურა ქართული ტრადიციული კერძია აფხაზეთიდან. მოამზადეთ შინ ამ რეცეპტის დახმარებით.
აფხაზურა ქართული ტრადიციული კერძია აფხაზეთიდან. მოამზადეთ შინ ამ რეცეპტის დახმარებით.

0:50:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
150   გრამი ბადექონი
500   გრამი საქონლის ხორცის ფარში
500   გრამი ღორის ხორცის ფარში
1   კონა ოხრახუში
1   კონა ქინძი
1   ცალი ბულგარული წიწაკა
2   თავი ხახვი
12   ჭიქა ბროწეული, ან გემოვნებით
1   ჩ/კ ხმელი ქონდარი
12   ჩ/კ წითელი წიწაკა
14   ჩ/კ შავი პილპილი
4   კბილი ნიორი
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ფარში თასში მოათავსეთ და დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, ბროწეული და სუნელები. შეაზავეთ მარილით და კარგად აურიეთ.

2

მწვანილები წვრილად, ხახვი თხლად, ხოლო ბულგარული რგოლებად დაჭერით.

3

საჭრელ დაფაზე გაშალეთ ბადექონი, ზედ შიგთავსი მოათავსეთ და ისე გადაახვიეთ, რომ ბადე არ გაიხეს.

4

შეგიძლიათ, შეწვათ ღუმელში ან ტაფაზე. წვით დაბალ ცეცხლზე ორივე მხარეს.

5

როცა აფხაზურა მზად იქნება, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილები, ხახვი და ბულგარული წიწაკა. გააფორმეთ ბროწეულის მარცვლებით. მიირთვით ცხელი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი ქართული ოჯახური რეცეპტი ქათმის ღვიძლის ნიგოზში მოსამზადებლად.
მარტივი ქართული ოჯახური რეცეპტი ქათმის ღვიძლის ნიგოზში მოსამზადებლად.
ავტორი:
მოამზადეთ ქართული ტოლმა დეტალურად განმარტებული რეცეპტით და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა.
მოამზადეთ ქართული ტოლმა დეტალურად განმარტებული რეცეპტით და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა.
ავტორი:
ქართული ტრადიციული კერძი თქვენი სადღესასწაულო სუფრისათვის.
ქართული ტრადიციული კერძი თქვენი სადღესასწაულო სუფრისათვის.
ავტორი:
შქმერული გემრიელი რაჭული კერძია. ახალგაზრდა ქათმის ხორცი, ნიორი და რძე მისი მთავარი ინგრედიენტებია.
შქმერული გემრიელი რაჭული კერძია. ახალგაზრდა ქათმის ხორცი, ნიორი და რძე მისი მთავარი ინგრედიენტებია.
ავტორი: