რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მოხრაკულა

ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.
ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   თავი კვერცხი
200   გრამი ფქვილი
150   მლ/ლ წყალი
1   ს/კ არაჟანი
1   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ შაქარი
12   ჩ/კ საცხობი სოდა
1   ცალი პომიდორი
50   გრამი მწვანე ხახვი
1   ცალი დიდი კარტოფილი
200   გრამი იმერული ყველი ან სულგუნი
1   ს/კ წითელი ცხარე წიწაკა
5   ს/კ ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თასში მოათავსეთ კვერცხი და ხელის სათქვეფით ათქვიფეთ 1 ჩაის კოვზ შაქართან და 1 ჩაის კოვზ მარილთან ერთად.

2

დაუმატეთ არაჟანი და 150 მლ. წყალი და ათქვიფეთ.

3

თანდათანობით შეათქვიფეთ 200 გრ. ფქვილი. დაუმატეთ ½ ჩაის კოვზი სოდა და ათქვიფეთ კოვზით.

4

დაფშვენით ყველი, დაჭერით ხახვი, გახეხეთ კარტოფილი და დაჭერით პომიდორი.

5

დაუმატეთ ყველი, მწვანე ხახვი, კარტოფილი და პომიდორი კვერცხისა და ფქვილის ნაზავს. ურიეთ ხის კოვზით.

6

დაუმატეთ წითელი წიწაკა და 5 სუფრის კოვზი ზეთი. კარგად აურიეთ.

7

დაასხით ნაზავი ზეთიან ცხელ ტაფაზე და წვით 20 წუთით. 20 წუთის შემგეგ ფრთხლად ამოაბრუნეთ მოხრაკულა და წვით კიდევ 5 წუთით დაბალ ტემპერატურაზე. მიირთვით ცხელი და ისიამოვნეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.
იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.
ავტორი:
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი ყველასათვის საყვარელი ღომის მოსამზადებლად. არ დაგავიწყდეთ რეცეპტის შეფასება.
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი ყველასათვის საყვარელი ღომის მოსამზადებლად. არ დაგავიწყდეთ რეცეპტის შეფასება.
ავტორი:
რადიციული სვანური ჭვიშტარის მეგრული ვარიანტი – მცირედი ცვლილებებით და არაჩვეულებრივი გემოთი.
რადიციული სვანური ჭვიშტარის მეგრული ვარიანტი – მცირედი ცვლილებებით და არაჩვეულებრივი გემოთი.
ავტორი:
ქართული ტრადიციული კერძი თქვენი სადღესასწაულო სუფრისათვის.
ქართული ტრადიციული კერძი თქვენი სადღესასწაულო სუფრისათვის.
ავტორი: