რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სინორი

სინორი ნოყიერი აჭარული კერძია. მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ სინორის სპეციალური ფირფიტები ან ლავაში, ნადუღი და კარაქი.
სინორი ნოყიერი აჭარული კერძია. მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ სინორის სპეციალური ფირფიტები ან ლავაში, ნადუღი და კარაქი.

0:15:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

აჭარაში სინორის მომზადების სხვადასხვა მეთოდი არსებობს: ზოგი მზა კერძს გახეხილ ყველს მოაყრის და ისე მიირთმევს, ზოგიც კი კერძს გამდნარ კარაქს ყველაზე ბოლოს უმატებს. 

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი ბებოს ლავაში*
300   გრამი ნადუღი
100   გრამი კარაქი
მარილი გემოვნებით
2   კბილი ნიორი(სურვილისამებრ)
600   მლ/ლ წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ბებოს ლავაში გადაახვიეთ და თანაბარი სიგრძის რულეტებად დაჭერით *(ან გამოიყენეთ სინორის მზა რულეტები). ღრმა ჭურჭელში ვერტიკალურად მჭირდოდ ჩააწყვეთ.

2

კარაქი ქვაბში გაადნეთ, დაუმატეთ ნადუღი, წყალი და მარილი გემოვნებით. წამოადუღეთ და დროდადრო მოურიეთ. სურვილისამებრ, დაუმატეთ 1–2 კბილი დაჭყლეტილი ნიორი.

3

მიღებული ნაზავი გამზადებულ ლავაშის რულეტებს მოასხით, თავსახური დააფარეთ და 5–10 წუთით გააჩერეთ რომ ჩალბეს. გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.
ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.
ავტორი:
ეს რეცეპტი ახალბედა დიასახლისებს უგემრიელესი წანდილის, იგივე კოლიოს მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ეს რეცეპტი ახალბედა დიასახლისებს უგემრიელესი წანდილის, იგივე კოლიოს მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ავტორი:
სვანური მარილის მომზადების წესი.
სვანური მარილის მომზადების წესი.
ავტორი:
მოამზადეთ ქართული ტოლმა დეტალურად განმარტებული რეცეპტით და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა.
მოამზადეთ ქართული ტოლმა დეტალურად განმარტებული რეცეპტით და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა.
ავტორი: