რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გებჟალია მაწვნით

გებჟალია, დარბილებული ყველის კერძი სამეგრელოდან, შეგიძლიათ მაწონთან ერთად მოამზადოთ.
გებჟალია, დარბილებული ყველის კერძი სამეგრელოდან, შეგიძლიათ მაწონთან ერთად მოამზადოთ.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ყველი (სასურველია იმერული)
1   კგ. მაწონი
3   ცალი ცხარე მწვანე წიწაკა
4   კბილი ნიორი
100   გრამი ახალი პიტნა
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით პიტნა და მწვანე წიწაკა. გაფრცქვენით ნიორი. დაჭრილი პიტნა და წიწაკა ნიორთან ერთად მოათავსეთ როდინში, მოაყარეთ მარილი და ქვასანაყის გამოყენებით დანაყეთ.

2

დაჭერით ყველი. დიდ ქვაბში აადუღეთ წყალი და წამოდუღებისთანავე დაუმატეთ ყველი. ხის კოვზის გამოყენებით დააქუცმაცეთ ყველი. 2 წუთის შემდეგ ცეცხლი გამორთეთ და განაგრძეთ ყველის დაქუცმაცება დამატებით 2–3 წუთით, სანამ ყველი რბილი და ელასტიური არ გახდება.

3

ამოიღეთ დარბილებული ყველი და მოათავსეთ სველ ხის დაფაზე. აზილეთ ხელით და დააბრტყელეთ. როცა ყველი გაბრტყელდება, მრგვალი საბრტყელებლით გაასწორეთ ის ისე, რომ მიიღოს დაახლოებით 5–6 მმ. სისქის კვადრატული ფორმა.

4

სათქვეფ თასში მოათავსეთ მაწონი, დანაყული მასის ნახევართან ერთად. დაუმატეთ 200 მლ.–მდე წყალი ყველის დასარბილებლად. კარგად აურიეთ.

5

დარჩენილი დანაყული მასის ნახევარი წაუსვით გაბრტყელებული ყველის ზედაპირს. ყველი თითებით ფრთხილად გადაახვიეთ. გადახვეული ყველი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

6

სუფრაზე მიტანამდე მოასხით მაწვნის ნაზავი. შეგიძლიათ, მორთოთ პიტნით. გემრიელად მიირთვით !

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ტოლმის კიდევ ერთი უგემრიელესი ნაირსახეობა – ტოლმა ვაზის ფოთოლში. მოამზადეთ და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა :)
ტოლმის კიდევ ერთი უგემრიელესი ნაირსახეობა – ტოლმა ვაზის ფოთოლში. მოამზადეთ და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა :)
ავტორი:
ავტორი:
რადიციული სვანური ჭვიშტარის მეგრული ვარიანტი – მცირედი ცვლილებებით და არაჩვეულებრივი გემოთი.
რადიციული სვანური ჭვიშტარის მეგრული ვარიანტი – მცირედი ცვლილებებით და არაჩვეულებრივი გემოთი.
ავტორი:
მოამზადეთ ქართული ტოლმა დეტალურად განმარტებული რეცეპტით და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა.
მოამზადეთ ქართული ტოლმა დეტალურად განმარტებული რეცეპტით და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა.
ავტორი: