რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გებჟალია მაწვნით

გებჟალია, დარბილებული ყველის კერძი სამეგრელოდან, შეგიძლიათ მაწონთან ერთად მოამზადოთ.
გებჟალია, დარბილებული ყველის კერძი სამეგრელოდან, შეგიძლიათ მაწონთან ერთად მოამზადოთ.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ყველი (სასურველია იმერული)
1   კგ. მაწონი
3   ცალი ცხარე მწვანე წიწაკა
4   კბილი ნიორი
100   გრამი ახალი პიტნა
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით პიტნა და მწვანე წიწაკა. გაფრცქვენით ნიორი. დაჭრილი პიტნა და წიწაკა ნიორთან ერთად მოათავსეთ როდინში, მოაყარეთ მარილი და ქვასანაყის გამოყენებით დანაყეთ.

2

დაჭერით ყველი. დიდ ქვაბში აადუღეთ წყალი და წამოდუღებისთანავე დაუმატეთ ყველი. ხის კოვზის გამოყენებით დააქუცმაცეთ ყველი. 2 წუთის შემდეგ ცეცხლი გამორთეთ და განაგრძეთ ყველის დაქუცმაცება დამატებით 2–3 წუთით, სანამ ყველი რბილი და ელასტიური არ გახდება.

3

ამოიღეთ დარბილებული ყველი და მოათავსეთ სველ ხის დაფაზე. აზილეთ ხელით და დააბრტყელეთ. როცა ყველი გაბრტყელდება, მრგვალი საბრტყელებლით გაასწორეთ ის ისე, რომ მიიღოს დაახლოებით 5–6 მმ. სისქის კვადრატული ფორმა.

4

სათქვეფ თასში მოათავსეთ მაწონი, დანაყული მასის ნახევართან ერთად. დაუმატეთ 200 მლ.–მდე წყალი ყველის დასარბილებლად. კარგად აურიეთ.

5

დარჩენილი დანაყული მასის ნახევარი წაუსვით გაბრტყელებული ყველის ზედაპირს. ყველი თითებით ფრთხილად გადაახვიეთ. გადახვეული ყველი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

6

სუფრაზე მიტანამდე მოასხით მაწვნის ნაზავი. შეგიძლიათ, მორთოთ პიტნით. გემრიელად მიირთვით !

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
პოპულარული ქათმის კუჭმაჭი ქართული სამზარეულოდან და მარიეტას მარტივი რეცეპტი მის მოსამზადებლად.
პოპულარული ქათმის კუჭმაჭი ქართული სამზარეულოდან და მარიეტას მარტივი რეცეპტი მის მოსამზადებლად.
ავტორი:
ერთ–ერთი გამორჩეული ქართული კერძი, რომელიც ძირითადად გავრცელებულია აღმოსავლეთ საქართველოს მთებში.
ერთ–ერთი გამორჩეული ქართული კერძი, რომელიც ძირითადად გავრცელებულია აღმოსავლეთ საქართველოს მთებში.
ავტორი:
ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.
ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.
ავტორი:
ტოლმის კიდევ ერთი უგემრიელესი ნაირსახეობა – ტოლმა ვაზის ფოთოლში. მოამზადეთ და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა :)
ტოლმის კიდევ ერთი უგემრიელესი ნაირსახეობა – ტოლმა ვაზის ფოთოლში. მოამზადეთ და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა :)
ავტორი: