ტკბილი წიწაკა ტაპენადით
თუ თქვენთვის მნიშვნელოვანია, კერძი იყოს ვიტამინებით მდიდარი, მაშინ ეს რეცეპტი ნამდვილად დაგაინტერესებთ.
აიღეთ ორი სხვადასხვა ფერის წიწაკა და გაასუფთავეთ შიგთავსისგან. მოამზადეთ ტაპენადას პასტა: აიღეთ ლიმონის წვენი და მისივე ქერქის 1/3, დაამატეთ ზეთისხილი, ფილე, 2 ანჩოუსი, 1-2 ს/კ კაპერსი, ნიორი, 1 ს/კ ბეგქონდარა, 1 ს/კ ორეგანო და ზეითუნის წეთი.
დააქუცმაცეთ ინგრედიენტები ბლენდერით, ვიდრე ერთგვარ მასას არ მიიღებთ. შემდეგ კი, დაამატეთ მარილი და შედგით მაცივარში. დაჭერით ოხრახუში და აურიეთ ხაჭო-ყველთან. დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
წიწაკები ამოავსეთ ყველით და გააცივეთ. სალათის ფოთლებზე მოათავსეთ ფენებად დაჭრილი შიგთავსიანი წიწაკა და მოასხით მომზადებული პასტა. ბოლოს კი, გააფორმეთ კერძი შუაზე დაჭრილი ზეთისხილითა და მწვანილით.