რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ტკბილი კარტოფილის კასეროლი

მარტივი კასეროლის რეცეპტი – რომელიც აუცილებლად დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
მარტივი კასეროლის რეცეპტი – რომელიც აუცილებლად დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.

1:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ტკბილი კარტოფილი
4   ს/კ დარბილებული კარაქი
12   ჭიქა რძე
12   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
12   ჭიქა დაფქული მუსკატი
14   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1   ჩ/კ მარილი
12   ჭიქა ფქვილი
4   ს/კ გამდნარი კარაქი
12   ჭიქა დაჭრილი ნიგოზი
14   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
12   ჩ/კ მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. მოუსვით ცხიმი საშუალო ზომის კასეროლის საცხობ ლანგარს.

2

ტკბილი კარტოფილი გათალეთ და კუბიკებად დაჭერით. მოათავსეთ დიდ თასში და დაფარეთ წყლით. აადუღეთ, შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე კარტოფილის დარბილებამდე, დაახლოებით 15 წუთით. გადაწურეთ და გააგრილეთ. შემდეგ გადაიტანეთ დიდ თასში.

3

კარტოფილს კარაქი დაუმატეთ და საჭყლეტით დასრისეთ. დაუმატეთ რძე, ყავისფერი შაქარი, მუსკატი, მარილი და ვანილი. ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. გადაიტანეთ წინასწარ გამზადებულ კასეროლის ლანგარზე.

4

საშუალო თასში მოათავსეთ ½ ჭიქა ფქვილი, 4 ს/კ გამდნარი კარაქი, ½ ჭიქა დაჭრილი ნიგოზი, ¼ ჭიქა ყავისფერი შაქარი, ½ ჩ/კ მარილი და კარგად აურიეთ.

5

მიღებული ნაზავი ტკბილ კარტოფილს მოაყარეთ და აცხვეთ გადაბრაწვადე, დაახლოებით 25 წუთით. მიირთვით თბილი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ მარტივი ქაბაბები სადილად ან გაალამაზეთ თქვენი წვეულება.
მოამზადეთ მარტივი ქაბაბები სადილად ან გაალამაზეთ თქვენი წვეულება.
ავტორი:
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ავტორი:
მადისაღმძვრელი კიმჩი პოპულარული კორეული კერძია, რომელიც ბოსტნეულისაგან მზადდება.
მადისაღმძვრელი კიმჩი პოპულარული კორეული კერძია, რომელიც ბოსტნეულისაგან მზადდება.
ავტორი:
გამოაცხვეთ და კომპლიმენტები ოჯახის წევრებისგან თუ მეგობრებისგან გარანტირებული გექნებათ.
გამოაცხვეთ და კომპლიმენტები ოჯახის წევრებისგან თუ მეგობრებისგან გარანტირებული გექნებათ.
ავტორი: